Χαλαρώνουν τα μέτρα: Επιστρέφει η μουσική, απελευθερώνεται το ωράριο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα από τη Δευτέρα, καθώς αποφασίστηκε η άρση ορισμένων μέτρων που αφορά την εστίαση.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έγινε δεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου για τον κορωνοϊό και από τη Δευτέρα ξεκινά η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί πριν την Πρωτοχρονιά εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον. Έτσι, από την επόμενη εβδομάδα επανέρχεται η μουσική στην εστίαση αλλά και απελευθερώνεται το ωράριο.

«Η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών και αποφάσισε να επανέλθει η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης και να απελευθερωθεί το ωράριοΩστόσο παραμένει η καθήμενη διασκέδαση», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Εν αναμονή για τα γήπεδα

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα μέτρα στον αθλητισμό. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η μέγιστη προσέλευση στα γήπεδα εξακολουθεί να είναι στο 10% της χωρητικότητας με πλαφόν τους 1.000 θεατές. Ο κ. Πλεύρης είπε ότι «παραμένουν όλα ως έχουν και θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας».

Για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία τίθενται σε ισχύ στις αρχές του επόμενου μήνα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι αυτό παρατείνεται έως τις 7 Φεβρουαρίου και αφορά όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Η κακοκαιρία «στέρησε τη δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν, γι’ αυτό και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έληγαν αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα λήξουν έως τις 7 Φεβρουαρίου», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ποια άλλα μέτρα μένουν

Από τη Δευτέρα, πάντως, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα για την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ή διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σουπερμάρκετ, αλλά και σε όσους εργάζονται στον τομέα της εστίασης.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -