Sunday, 18 May 2025

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος: Μια γλυκιά πρόταση για το Σαρακοστιανό Τραπέζι!

Δείτε επίσης

Best Team
Best Team
Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές της κορυφαίας Σχολής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στη New Media Studies. Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR . * Οι δημοσιογράφοι του αύριο βγαίνουν από τη New Media Studies. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.

Ο χαλβάς είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό στην Ελλάδα, που τρώγεται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Μπορείτε, όμως, να τον απολαύσετε και όλο το χρόνο! Υπάρχουν τρία είδη χαλβά στην Ελλάδα: με βάση το σιμιγδάλι, το ταχίνι και ο χαλβάς Φαρσάλων. Οφείλει το όνομά του στην ομώνυμη πόλη και είναι φτιαγμένος με άμυλο καλαμποκιού.

Γράφει η Αθηνά Σκεπασιανού 

Στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, έχει εξέχουσα θέση ο χαλβάς με σιμιγδάλι. Νόστιμος, μοσχομυρωδάτος και νηστίσιμος. Ένα γλύκισμα κατάλληλο για vegan με πλούσια γεύση.

Για την συνταγή, θα χρειαστούμε:

2 ½ φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι περίπου δηλ. 400 γραμμάρια (μπορείτε επίσης να προσθέσετε 200 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι και 200 ​​γραμμάρια μέτριο σιμιγδάλι)

1 κούπα ηλιέλαιο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κ. του γλυκού γαρύφαλλο

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 βανιλίνη

2 κούπες ζάχαρη δηλ. 400 γρ

(Προαιρετικά) 1 φλιτζάνι σταφίδες

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια

100 γρ μέλι

5 φλιτζάνια νερό δηλ.1 λίτρο

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Προσθέστε στο τηγάνι την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη βανιλίνη, τη ζάχαρη, το μέλι, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Έπειτα, ρίξτε σιγά σιγά το νερό στο τηγάνι ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα.

Προσθέστε τα θρυμματισμένα καρύδια ή/και αμύγδαλα στο τηγάνι και ανακατέψτε τα όλα καλά.

Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε ατομικές φόρμες και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σερβίρετε τον χαλβά γαρνίροντας με επιπλέον ξηρούς καρπούς ή κανέλα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

καλη σασ απολαυση!

Γράφει η Αθηνά Σκεπασιανού

Αθηνά Σκεπασιανού

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!