Cheesecake (τσιζκέικ) εύκολο από τον Γιώργο Σίσκα.
Φτιάξτε τώρα το πιο νόστιμο και γρήγορο cheesecake με τραγανό μπισκότο και αφράτη κρέμα!
Υλικά για την μπισκοτένια βάση
- 250 gr digestive μπισκότα
- 80 gr βούτυρο ή μαργαρίνη
Υλικά για την κρέμα του τσιζκέικ
- 2 πακέτα τυρί κρέμα (περίπου 600 gr)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουταλιές χυμός λεμονιού
- 2 βάζα μαρμελάδα φράουλα/ βύσσινο
Εκτέλεση
- Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
- Χύνουμε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει το βούτυρο παντού.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.Πατάμε καλά το μείγμα του μπισκότου με την παλάμη μας ή με ένα κουτάλι επειδή δε θα το ψήσουμε και πρέπει να είναι συμπαγές.
- Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ. Μέσα βάζουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού. Με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Βάζουμε δύναμη στο χέρι μας την ώρα που ανακατεύουμε για να γίνει η κρέμα πιο αφράτη.
- Απλώνουμε με τη σπάτουλα την κρέμα πάνω στα μπισκότα.
- Έπειτα ανοίγουμε τα βαζάκια μαρμελάδα φράουλα ή βύσσινο. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω από την κρέμα με ένα μικρό κουταλάκι και χωρίς να πατάμε με δύναμη για να μην βουλιάξει μέσα στην κρέμα. Ξεκινάμε από το κέντρο και απλώνουμε προς τα έξω.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε φράουλες για διακόσμηση.
- Τοποθετούμε το ταψί μας στο ψυγείο να παγώσει καλά το γλυκό.
Εναλλακτικά σε ποτήρι – ατομικές μερίδες
- Παίρνουμε τα ποτήρια μας και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. από το μείγμα του μπισκότου πιέζοντας απαλά.
- Έπειτα βάζουμε την κρέμα ρίχνοντας ποσότητα να καλύψει τα ⅘ του ποτηριού.
- Τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα και βάζουμε τα ποτήρια μας στο ψυγείο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!
Ευχαριστούμε το Ta’n’co Homemade Food
Λεωφόρος Ηρακλείου 426
Ηράκλειο Αττικής
Τηλ. 21 0285 5204