ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Χιλή: Ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται Grecia (και θυμίζει) Ελλάδα

Η Χιλή τιμά την χώρα μας με έναν πολύ όμορφο τρόπο ονομάζοντας έναν από τους σταθμούς του μετρό Grecia. 

Η πρωτεύουσα της Χιλής είναι γνωστή για τις γκαλερί αλλά και τα μουσεία που διαθέτει, τα οποία αναδεικνύουν την πλούσια ιστορία και τις παραδόσεις της. Τα τελευταία χρόνια στους σταθμούς του Μετρό του Σαντιάγκο μπορεί κανείς να δει γλυπτά, πίνακες και ψηφιδωτά χάρη σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται MetroArte, μια προσπάθεια δηλαδή της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα «ανοιχτό μουσείο».

Συγκεκριμένα στο σταθμό Grecia που λειτουργεί από τις 7 Μαρτίου του 2014, υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, που απολαμβάνουν 23 επεξεργασμένα αντίγραφα της αρχαίας ελληνικής Τέχνης φτιαγμένα από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν θέματα- εμβλήματα για τον δυτικό πολιτισμό: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Τέχνες.
Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο της κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτα αθλητών, ένα άγαλμα πυγμάχου και θεατρικές μάσκες.

Η έκθεση αυτή στον σταθμό του μετρό του Σαντιάγκο της Χιλής είναι η πρώτη προσπάθεια λειτουργίας ενός μουσείου με αρχαία έργα στη μακρινή λατινοαμερικάνικη χώρα και θυμίζει την έκθεση που βλέπουν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του αθηναϊκού μετρό.Για τη δημιουργία της έκθεσης συνεργάστηκαν το Eλληνικό Yπουργείο Πολιτισμού, το Χιλιανό Yπουργείο Εξωτερικών, η Πρεσβεία της Χιλής στην Ελλάδα και η Ελληνική Πρεσβεία στη Χιλή.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button