Οι χιονούλες είναι το τέλειο γλυκό για τα Χριστούγεννα, το γάμο, τον απογευματινό καφέ. Μικρές και αφράτες με κρέμα και ινδοκάρυδο, ταιριάζουν παντού αρκεί να τις λατρεύετε…!
Στην ομάδα του facebook ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ GR βρήκαμε δοκιμασμένη συνταγή χωρίς γλουτένη από τη Δήμητρα Τζάνου, για όσους έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη αλλά και για εκείνους που θέλουν μια πιο υγιεινή διατροφή χωρίς γλουτένη. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει λίγη ζάχαρη και είναι χωρίς ζαχαρούχο γάλα.
Πάμε να φτιάξουμε χιονούλες χωρίς γλουτένη και να τις απολαύσουμε:
Για τη ζύμη: 60γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 1 αβγό, μια πρέζα αλάτι, 50γρ ζάχαρη, 225γρ αλεύρι φαριναπ χωρίς γλουτένη
Χτυπάμε πρώτα το αβγό με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το βούτυρο κ μετά το υπόλοιπο αλεύρι.
Πλάθουμε σε 16 μικρά μπαλάκια κ τα πιέζουμε ελαφρά.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο σε λαδόκολλα στους 200 για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την Κρέμα: 150γρ τυρί κρέμα, 3 φύλλα ζελατίνες, 50γρ ζεστό γάλα, 100γρ κρεμα γάλακτος
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τις διαλυμένες ζελατίνες με το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Για την συναρμολόγηση και την επικάλυψη: 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη, 2 κούπες ινδοκάρυδο (καρύδα τριμμένη)
Βάζουμε στα μισά μπισκότα μια δόση κρέμα. Καλύπτουμε με τα άλλα μισά μπισκότα σαν σάντουιτς και βάζουμε και περιμετρικά επίσης κρέμα για να κολλάει μετά το ινδοκάρυδο.
Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη και την τριμμένη καρύδα.
Παίρνουμε ένα «σάντουιτς» και το βουτάμε μέχρι να καλυφθεί καλά, δίνοντας το σχήμα μπαλίτσας. Βάζω τις χιονούλες σε μια πιατέλα και τις αφήνω στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!






