Χίος: Οι μαθητές του Δημοτικού Καλλιμασιάς υιοθέτησαν δύο αδέσποτα γατάκια

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, παράδειγμα και προς άλλα σχολεία, προχώρησε η σχολική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς.
Υιοθέτησε δύο αδέσποτα γατάκια, που από τον Ιούνιο τριγύριζαν στην αυλή του σχολείου. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποφασίστηκε από τα παιδιά να υιοθετηθούν μετά τον τραυματισμό του ενός από τα δύο από διερχόμενο αυτοκίνητο. Αυτό το ονόμασαν ουριήλ, το όνομα του «διασώστη» αρχαγγέλου. Και το άλλο λόγω χρώματος, snow white.

«Απευθυνθήκαμε στο Φιλοζωικό Σύλλογο και στο Δήμο Χίου και προχωρήσαμε τη διαδικασία υιοθεσίας», μας λέει η δασκάλα της Δ’ τάξης Θεοδώρα Μπαλλή. Μαζί με τη συνάδελφό της Νίκη Κριτάκη της Β’ τάξης, έδωσαν τα ονόματά τους για το τυπικό μέρος της υιοθεσίας.«Ήταν μια απόφαση όμως που πήραν όλα τα παιδιά και ομόφωνα ο Σύλλογος Διδασκόντων», σημειώνει η κα Μπαλλή. Έτσι το δημοτικό σχολείο Καλλιμασιάς που έχει 50 περίπου μαθητές και 10 δασκάλους, ενημέρωσε τους γονείς ότι «αυτή η δράση έχει σαν σκοπό την καλλιέργεια της φιλοζωίας και την ενσυναίσθηση προς τα αδέσποτα».

Ζήτησαν δε ένα ευρώ από κάθε παιδί για να αγοραστεί η ανεστραμμένη ταΐστρα και η τροφή για τους μικρούς φίλους του σχολείου. «Τα ίδια τα παιδιά έχουν αναλάβει το τάισμα και τη φροντίδα τους», σημειώνει η δασκάλα. Μάλιστα είναι η πρώτη τους έγνοια όταν φτάνουν στο σχολείο.

Παράλληλα ο συνάδελφός τους κ. Καράβολας ανέλαβε να φτιάξει το κατάλυμα των δύο γατιών που θα βρουν στέγη κάτω από τη σκάλα που οδηγεί στις αίθουσες.

«Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να περάσει αυτή η ιδέα και στα υπόλοιπα σχολεία του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα μειωθούν κατά πολύ τα αδέσποτα που περιφέρονται στους δρόμους. Παράλληλα θα ενισχυθεί η πρωτοβουλία και η υπευθυνότητα στους μαθητές μας», σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς.

Πηγή: ertnews.gr

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -