ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Chris Nikic: Ο πρώτος αθλητής με σύνδρομο Down που ολοκληρώνει το τρίαθλο Ironman

Ο Chris Nikic έγινε ο πρώτος άνθρωπος με σύνδρομο Down που ολοκλήρωσε τρίαθλο τύπου Ironman – μια από τις πιο δύσκολες ολοήμερες αθλητικές οργανώσεις παγκοσμίως – και κατάφερε να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες.

Ο Chris Nikic από την Florida προπονούνταν για αυτή του την προσπάθεια επί μήνες με την συνοδεία του πατέρα και προπονητή του Nik Nikic.

O Chris ξεκίνησε τον αγώνα του με ένα και μοναδικό στόχο…τον τερματισμό, με την συνοδεία του πατέρα του. Ο χρόνος που έπρεπε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του βάσει των cut off χρόνων που είχαν ανακοινωθεί από την διοργάνωση ήταν οι 17 ώρες!

Μετά από ένα καλό κολύμπι και μερικά απρόοπτα στο ποδηλατικό σκέλος ο τερματισμός σε 17 ώρες ήταν οριακός, όμως τίποτα δεν σταματούσε τον Chris. Κάλυψε τα 42 χιλιόμετρα τρεξίματος σε καλό χρόνο και κατάφερε να τερματίσει σε 16:46:09 γράφοντας ιστορία!!

Η μπλούζα που φόραγε έγραφε 1% better, που αντιπροσωπεύει το μότο του για την ζωή, δηλαδή κάθε μέρα να γίνεται τουλάχιστον 1% καλύτερος από την προηγούμενη. O Nikic με τον πατέρα του, Nik, επινόησαν «την πρόκληση του 1%» προκειμένου να διατηρεί το κίνητρό του στη διάρκεια της προπόνησης.

«Το κατόρθωμά σου αποτελεί καθοριστική στιγμή στην ιστορία του Ironman που κανείς ποτέ δεν θα σου στερήσει. Οι ευκαιρίες που δημιούργησες για άλλους σε όλο τον κόσμο μέσω αυτού του ταξιδιού που ξεκίνησες, είναι αμέτρητες. Σε ευχαριστούμε που μας επιτρέπεις να γίνουμε μέρος της αξιοσημείωτης ιστορίας της ζωής σου, ανυπομονούμε να δούμε τι θα πετύχεις στη συνέχεια», έγραψαν οι διοργανωτές του Ironman Triathlon, που μετέδωσε το τελευταίο μέρος του αγώνα του Chris Nikic.

Chris Nikic: Ο πρώτος αθλητής με σύνδρομο Down που ολοκληρώνει το τρίαθλο Ironman

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!


Σχετικά άρθρα

Back to top button