ΑΠΟΨΕΙΣΠΑΙΔΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που στην καρδιά τους μέσα κρύβεται μια μητέρα!

Η Γιορτή της Μητέρας που γιορτάζεται την 2η Κυριακή κάθε Μάη (φέτος την Κυριακή 10 Μαΐου 2020) είναι μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Όλες οι μαμάδες την περιμένουν με ανυπομονησία, όχι για τα δώρα, αλλά για να νιώσουν λιγάκι πιο ξεχωριστές!!!

Τι είναι η γιορτή της μητέρας;

Γράφει η Ειρήνη Ανδρούτσου

«Για μένα είναι κάτι το συμβολικό. Ναι η μάνα είναι μόνο μια… και πρέπει  να την τιμούμε! Είναι εκείνη που μας αγαπάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο! Είναι ο άνθρωπος που στέκεται δίπλα μας στις χαρές, στις δυσκολίες, και μας δίδαξε πώς να είμαστε κι εμείς μαμάδες.

Δεν είναι υπερβολή να την θεωρήσουμε τον επίγειο φύλακα άγγελό μας. Ας χαρίσουμε πολλά χαμόγελα και περισσότερη αγάπη και ας εκφράσουμε τα συναισθήματα μας!

Όμως για μένα “μανάδες” είναι και όλοι όσοι μεγαλώνουν τα παιδιά με αγάπη και φροντίδα. Εκείνοι που μας μεγάλωσαν, μας τάισαν και μας στήριξαν σε κάθε μας βήμα. Υπάρχουν Μανάδες γιαγιάδες, μανάδες θείες, νονές –  πνευματικές μητέρες, δασκάλες, μαμάδες μπαμπάδες (υπάρχουν πολλοί άντρες που μεγαλώνουν μόνοι τους τα παιδιά τους και φροντίζουν να μην τους λείψει τίποτα), μανάδες φίλες…!

Κι υπάρχουν κι εκείνες οι γυναίκες που με όλη τη δύναμη της ψυχής τους και με αστείρευτο απόθεμα αγάπης, προσπαθούν να γίνουν μητέρες. Ας τους ευχηθούμε δύναμη και επιτυχία στο όνειρό τους!

Κι υπάρχουν κι εκείνες οι μητέρες που προσπαθούν νυχθημερόν με πλήρη συνείδηση της ευθύνης τους, να είναι καλές μητέρες.

Και κάτι ακόμη… όλοι έχουμε την ανάγκη από μια μαμά, μικροί και μεγάλοι…! Όλοι έχουμε ανάγκη να έχουμε την αίσθηση αυτής της ζεστασιάς, είτε είναι η μητέρα που μας γέννησε είτε όχι.

Ένα ευχαριστώ λοιπόν για όλους αυτούς τους ανθρώπους που παίρνουν τον ρόλο της μητέρας, γιατί η ζωή το έφερε έτσι, ώστε να πρέπει να ανταπεξέλθουν σε αυτόν τον ρόλο!!! Για παράδειγμα, για πολλά παιδιά οι βιολογικοί γονείς τους λείπουν όλη μέρα ή και όλη τους τη ζωή… και τα φροντίζουν γιαγιάδες, θείες κ.α Έχουν πάρει το ρίσκο και την ευθύνη να μεγαλώσουν τα παιδιά με αγάπη, στοργή και ασφάλεια.

Μητέρα δεν είναι μόνο αυτή που σε γεννάει. Μάνα είναι αυτή που σου βάζει τις βάσεις για να πορευτείς στη ζωή, εκείνη που σου “ανάβει το φως στο σκοτάδι”, εκείνη που πονάει όταν εσύ πέφτεις, αυτή που είναι πάντα εκεί όταν τη ψάχνεις!

Μοιράστε δώρα σε όλους όσους τους νοιώθετε μαμάδες και μεταφορικά και κυριολεκτικά!!! Μοιράστε λουλούδια, αγκαλιές, φιλιά! Μοιράστε αγάπη!»

Ειρήνη Ανδρούτσου

Ζωγράφος – Εικαστικός

fb:Ειρηνη Ανδρουτσου (eirini Androutsou)

Δείτε ακόμη:

Κατασκευή Μάσκας Μιας Χρήσης Για Την Γιορτή της Μητέρας!

γιορτή της μητέρας

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close