ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Χρυσικόπουλος: Θέλει να μπει στα ρεκόρ Γκίνες κολυμπώντας 250 χλμ. για μία εβδομάδα

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος κολυμβητής που θα διανύσει τα πιο πολλά χιλιόμετρα κολυμπώντας σε πισίνα 50 μέτρων. Στόχος του είναι να κολυμπήσει 250 χλμ. σε μία βδομάδα.

Ο Έλληνας κολυμβητής ξεκίνησε την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 να κολυμπάει στις 12μ.μ στην πισίνα 50μ. του κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ με σκοπό να σταματήσει την Κυριακή 16 Μαΐου την ίδια ώρα και έχοντας στόχο να καλύψει 250 χιλιόμετρα.

Ο Χρυσικόπουλος ασχολείται με την κολύμβηση υπερ-αποστάσεων όμως πρώτη φορά ασχολείται με κάτι που θα κρατήσει μια εβδομάδα.

«Στόχος μου είναι να σπάσω τα 250 χιλιόμετρα και να είμαι καλά και να μπορέσω και πιο πολλά» είπε στην κάμερα του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι «να μην εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας και να τα κυνηγάμε όσο δύσκολα και αν φαίνονται».

Παράλληλα, θέλησε να περάσει το μήνυμα «Σώστε τον πλανήτη – προστατεύστε τις θάλασσες», ενώ όσον αφορά στις δυσκολίες του εγχειρήματος τόνισε πως ίσως απ’ έξω δεν φαίνεται το πόσο δύσκολο είναι.

«Ακόμα και το σκουφάκι με ενοχλεί, γιατί κολλάει στα αυτιά μου, αλλά πρέπει να το φοράω για να κρατά ζεστό το κεφάλι μου» τόνισε.

Ο Χρυσικόπουλος, που είναι και ο ίδιος προπονητής, τόνισε ότι δεν έχει προπονητή και στάθηκε στη βοήθεια των δικών του ανθρώπων. Όπως είπε, προσπαθεί να μην κάνει πολλά διαλείμματα και «ακούει» το σώμα του για το πότε πρέπει να ξεκουραστεί, ενώ τρώει μέσα στο νερό, παρότι φυσικά δεν το προτείνει στον κόσμο.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι το ΟΑΚΑ το οποίο διαθέτει φυσικά την πισίνα και ότι άλλο χρειάζεται ο Έλληνας αθλητής υπεραποστάσεων.

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος έχει επιχειρήσει τον κολυμβητικό διάπλου Ρόδος –Καστελλόριζο, συνηθίζει να τερματίζει πρώτος στους αγώνες υπεραποστάσεων κολύμβησης που συμμετέχει, ενώ κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ συνεχόμενης κολύμβησης σε πισίνα, διανύοντας 88,2 χιλιόμετρα σε 24 ώρες το 2018.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Love it»:

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button