ΜΟΥΣΙΚΗ

Cubaneros: Από την Πάτρα στην Κούβα με πάνω από 100.000 συνδρομητές στο Youtube

Cubaneros: Πάτρα και Κούβα σε ένα μουσικό σχήμα!

Οι Cubaneros εξασφαλίζουν την θέση τους ανάμεσα στους κορυφαίους καλλιτέχνες της σύγχρονης latin σκηνής με την επιτυχία των 100.000 συνδρομητών στην πλατφόρμα του Youtube.

Δύο Πατρινοί και δύο Κουβανές απαρτίζουν το ισπανόφωνο μουσικό σχήμα από την πρωτεύουσα της Αχαΐας, το οποίο μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια, διέσχισε ωκεανούς και απέκτησε φίλους σε ποικίλες γωνιές τις υφηλίου. Ξεκινώντας από το Μεξικό και την Αργεντινή, το όνομα τους έγινε αναγνωρίσιμο στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ η λίστα συνεχίζεται αδιάκοπα.

Όλα ξεκίνησαν από το αγαπημένο «Lost On You» της Αμερικανίδας τραγουδοποιού LP και την ξεχωριστή salsa διασκευή τους, με την οποία οι Cubaneros δημιούργησαν τόσο δυνατή αίσθηση γύρω από το όνομα τους ώστε να διεκδικήσουν γρήγορα μία θέση στο βάθρο του είδους. Σχεδόν απρόσμενα το YouTube κανάλι τους μετρούσε πλήθος επισκέψεων, και ο αριθμός στο πλαίσιο των συνδρομητών ξεκίνησε να αυξάνεται ώσπου έφτασε τους 100 χιλιάδες.

Ακούστε το «Lost On You» σε salsa version από τους Cubaneros:

Κάποια ακόμα project τους που αξίζει να αναφερθούν είναι η πρόσφατη κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου «A Mi Manera» για να δείξουν ότι μάλλον οι latin ρυθμοί είναι λίγο καλύτεροι όταν παίζουν με το δικό τους τρόπο. Επιπροσθέτως, το lockdown τους ώθησε να ξεκινήσουν μία σειρά ζωντανών online event, για να διασκεδάζουν με τους φίλους τους έστω από μακριά. Τα «Tumba Tulumba sessions» προβάλλονται ζωντανά κάθε δύο δεύτερο Σάββατο στις 21.00 με τη παρέα να συγκεντρώνεται για να τραγουδήσει, να αφηγηθεί ιστορίες και να κουνηθεί σε εξωτικούς ρυθμούς.

Τα Tumba Tulumba sessions μπορεί κάποιος να τα δει εδώ: www.YouTube.com/CubanerosOfficial

Ανάμεσα σε όλα αυτά, δημιούργησαν και τη δική τους σελίδα Patreon με δώρα – εκπλήξεις για όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν λίγο από το Κουβανικό πνεύμα τους.

Όσο βιώνουμε μία κατάσταση χωρίς ξεκάθαρη ημερομηνία λήξης, οι Cubaneros υπενθυμίζουν ότι η αγάπη και η μουσική είναι παγκόσμια φαινόμενα που ενώνουν τους ανθρώπους, πέρα από όρια, σύνορα και χώρες!

Ποιοί όμως είναι οι Cubaneros;

Το όνομα της μπάντας Cuban-Eros πήρε τα θεμέλια του όταν οι Κουβανές Anaisa Vega Castillo  και Indhira Xiques μετακόμισαν στην Πάτρα, γιατί ο δικός τους Έρως είχε μορφή Έλληνα. Δομήθηκε, όμως, όταν συναντήθηκαν με τον Πάνο Παναγόπουλο, γνωστό επαγγελματία μουσικό και συνθέτη.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έκαναν παγκόσμια επιτυχία με τη διασκευή τους «Lost On You». Δύο ακόμα σημαντικοί σταθμοί στην καλλιτεχνική τους πορεία ήταν η διασκευή του «Feeling Good» με τίτλο «Y Me Siento Bien» και τo ρυθμικό «Would I Lie», το οποίο σήμανε την ένταξη του «ροκά» της παρέας, Κωνσταντίνου Παναγόπουλου, υποστηρικτή της μπάντας από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της.

Φτάνουμε στο «τρενάκι του λούνα παρκ» όπως οι μουσικοί ονομάζουν το έτος 2020, όπου οι Cubaneros κυκλοφορούν το single “You can leave your hat on ” και μετά από λίγους μήνες το πρώτο τους album “A Mi Manera” έγινε πραγματικότητα.

 

Cubaneros – Baila Salsa Music (Official Audio)

 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button