ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δασικοί χάρτες: Εξάμηνη παράταση στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων

Οι Δασικοί χάρτες έχουν προκαλέσει ενστάσεις σε όλη τη χώρα, καθώς η ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει αναδείξει ως δασικές μεγάλες εκτάσεις που σε κάποια νησιά φτάνουν το 70%.

Παράταση 6 μηνών στην υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες για το περιεχόμενο των δασικών χαρτών και μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50% συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη, που έλαβε χώρα μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να εξετάσουν ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

  • Τα προβλήματα κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.
  • Πέρα από το νόμο 4685/2020 που ψήφισε η Κυβέρνηση τον Μάιο του 2020, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης. Μεταξύ αυτών, είναι η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.  Η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.

Νέοι δασικοί χάρτες της Ελλάδας

https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button