ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δασκάλα δώρισε νεφρό στην 5χρονη μαθήτριά της και της έσωσε τη ζωή

Η μικρή Kayleigh κινδύνευε να χάσει τη ζωή της από νεφρική ανεπάρκεια. Αν και ήταν δύσκολο να βρεθεί συμβατός δότης, το 5χρονο κοριτσάκι βρήκε τον σωτήρα της, που δεν ήταν άλλος από τη δασκάλα της.

Η Kayleigh γεννήθηκε πρόωρα στις 26 εβδομάδες και έμεινε για πάνω από 150 μέρες σε ΜΕΘ νεογνών. Όταν βγήκε, ήρθε αντιμέτωπη με αρκετές ιατρικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της μερικής τύφλωσης, ενός τρωτού ανοσοποιητικού συστήματος και της νεφρικής ανεπάρκειας. Μάλιστα, χρειάστηκαν πολλές και επίπονες αιμοκαθάρσεις για πάνω από τέσσερα χρόνια.

Αυτό που πραγματικά χρειαζόταν και μπορούσε να της σώσει ακόμα και την ζωή, ήταν μια μεταμόσχευση νεφρού. Μετά από αρκετό, βρέθηκε συμβατός δότης και δεν ήταν άλλος από την δασκάλα του κοριτσιού που του έκανε μάθημα τα τελευταία 2 χρόνια.

Η κα Mach είναι δασκάλα προσχολικής αγωγής για πάνω από 20 χρόνια. Αποφάσισε να υποβληθεί σε αμέτρητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν όντως ήταν συμβατή και θα μπορούσε να σώσει την μικρή της μαθήτρια. Στις 3 Φεβρουαρίου, το κοριτσάκι και η δασκάλα της υποβλήθηκαν σε 6ωρο, παράλληλο χειρουργείο. Σήμερα, περίπου 1,5 μήνα μετά, το κοριτσάκι δεν χρειάζεται πλέον να κάνει τις επώδυνες αιμοκαθάρσεις. Βρίσκεται ήδη στο σπίτι της και σύμφωνα με τους γιατρούς της, είναι και δείχνει καλύτερα από ποτέ!Όπως δήλωσε η δασκάλα της, θα το ξανάκανε με την ίδια ευχαρίστηση: «Μετά την επέμβαση είχα πληγές και ταλαιπωρήθηκα, αλλά δεν με νοιάζει. Κάθε φορά που πονούσα, σκεφτόμουν όλα όσα πέρασε η μικρή Kayleigh τα τελευταία 4 χρόνια!».


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button