Δείτε το ελληνικό ηλιακό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στην Κρήτη

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι έτοιμο το νέο πρωτότυπο Sunnyclist L7e-C, το οποίο για την κίνησή του χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια που συλλέγεται από τον ήλιο.

Η κρητική εταιρεία Enermech ετοιμάζει το νέο της ηλιακό τετράτροχο όχημα από το 2019 με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτηςσχεδιάζοντας να έχει έτοιμο το Sunnyclist L7e-C μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Θυμίζουμε ότι το 2011 το project L7eC ξεκίνησε ως ένα σχέδιο για την παραγωγή ενός τρίκυκλου αρχικά οχήματος το οποίο θα μπορεί να κινείται αυτόνομα, χωρίς την ανάγκη υποδομών φόρτισης.

Από το 2011 έως το 2018 αναπτύχθηκαν 3 ηλιακά πρωτότυπα, με το γνωστότερο από αυτά, υπό την ονομασία Sunnyclist, να καταφέρνει να πραγματοποιήσει το 2014 το γύρο της Κρήτης, διανύοντας 800 χιλιόμετρα σε 5 ημέρες.

ελληνικό ηλιακό αυτοκίνητο

Σε ό,τι αφορά στο νέο πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2022, η εγκατεστημένη ισχύς της φωτοβολταϊκής γεννήτριας έχει αυξηθεί στα 780 W, με τις μισές κυψέλες να είναι κρυμμένες και να εκτείνονται μόνο όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Με τον τρόπο αυτό το design του οχήματος, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στα σχέδια του βιομηχανικού σχεδιαστή Μιχάλη Ρούλιου, μπορεί να είναι πιο κομψό και με καλύτερη αεροδυναμική.

Στα τεχνικά του τμήματα, το νέο πρωτότυπο Synnyclist διαθέτει ένα στιβαρό πλαίσιο αλουμινίου που αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και έχει μελετηθεί ήδη με προσομοίωση Crash Test κάνοντας χρήση εξειδικευμένου πακέτου λογισμικών της εταιρίας ΒΕΤΑ CAE Systems S.A.Επίσης, υπάρχει ένα νέο έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, που δίνει όλη την πληροφορία που απαιτείται στο χρήστη για τον έλεγχο της διαδρομής και της ενεργειακής κατάστασης του οχήματος.

Έχει αναπτυχθεί μάλιστα και μια ειδική εφαρμογή υπολογιστή ταξιδιού για συσκευές android, η οποία συλλέγει στοιχεία από την πρόβλεψη του καιρού (ηλιοφάνεια), τα ενεργειακά δεδομένα του οχήματος και είναι ειδικά παραμετροποιημένη για το Sunnyclist ώστε να προβλέπει με ακρίβεια την ενεργειακή κατάσταση του οχήματος κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Προς το παρόν δεν ανακοινώνονται από την Enermech περισσότερα στοιχεία για το νέο πρωτότυπο. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία διαθέτει το ηλιακό ποδήλατο Sunnyclist Islander το οποίο προσφέρει 65 χιλιόμετρα αυτονομίας με χρήση ενέργειας από τον ήλιο συν άλλα 50 χιλιόμετρα από την ενσωματωμένη μπαταρία.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -