ΖΩΑ

Δείτε το γατάκι με σύνδρομο Down που έχει «λιώσει» το Ίντερνετ

Το γατάκι με σύνδρομο Down λέγεται Μάγια και οι φωτογραφίες της έχουν λιώσει το ίντερνετ.

Η Μάγια είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα γατάκια που έχουμε δει. Έχει όμως, μια μικρή διαφορά σε σχέση με όλα τα τα υπόλοιπα που ξέρουμε. Γεννήθηκε χωρίς ένα χρωμόσωμα.

Η συγκεκριμένη γάτα εντοπίστηκε πίσω από ένα Κινέζικο εστιατόριο από μια ομάδα ανθρώπων που θεώρησαν πως η χρωμοσωματική ανωμαλία της την έκανε ανάξια για τον κόσμο που ζούμε. Κάπως έτσι, τη μετέφεραν σε ένα καταφύγιο για ευθανασία. Δεν τους πέρασε καν από το μυαλό πως για κάποιον μπορεί να ήταν μεγάλη του χαρά να βοηθήσει το «προβληματικό» (όπως το αποκαλούσαν οι ίδιοι) γατάκι. Για αυτούς τους ανθρώπους, η μοναδική λύση ήταν να το θανατώσουν. Για καλή τύχη της Μάγια ωστόσο, η οργάνωση The Odd Cat Sanctuary ενημερώθηκε για την κατάστασή της κι ανέλαβε δράση μεμιάς. Η συγκεκριμένη οργάνωση αποτελείται από μια ομάδα διάσωσης, σκοπός της οποίας είναι να βοηθάει γάτες που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Η Odd Cat Sanctuary έκανε γνωστή την ιστορία της Μάγια προχωρώντας σε σχετική ανάρτηση στο facebook και γρήγορα της βρήκε μια ανάδοχη οικογένεια να την αγαπά και να την φροντίζει.Η νέα της οικογένεια δηλώνει πως λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής της, καμιά φορά μπορεί να δείχνει λυπημένη ή προβληματισμένη, ωστόσο κανένα από τα δύο δεν ισχύει. Η Μάγια είναι ένα χαρούμενο γατάκι, που παρά τα όποια προβλήματα όρασης, έχει όρεξη για παιχνίδια, τρέλες και για …πολλά γαργαλητά!

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button