«Δεν είσαι η μόνη – Δεν είσαι μόνη»: Ένα μήνυμα για την έμφυλη βία στα αστικά ΚΤΕΛ Λάρισας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στη Λάρισα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων, το μήνυμα «Δεν είσαι η  μόνη – Δεν είσαι μόνη» κυκλοφορεί από την προηγούμενη Πέμπτη και για τους επόμενους έξι μήνες, με λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ.

Το μήνυμα καλεί τις γυναίκες -θύματα να σπάσουν την σιωπή και να καταγγείλουν τα περιστατικά  έμφυλης βίας στην εθνική γραμμή 24ωρης λειτουργίας 15900 καθώς και στα τηλέφωνα του Συμβουλευτικού Κέντρου και του Συμβουλευτικού Σταθμού που λειτουργεί στη Λάρισα.

Η παρουσίαση του αστικού λεωφορείου έγινε στις 25 Νοεμβρίου, που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, παρουσία της βουλευτή Λάρισας Λίτσας Λιακούλη, του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Μιχάλη Σακελλαρίου, της προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας  Θεσσαλίας Λίας Ρογγανάκη, της προέδρου της  Επιτροπής Ισότητας Δήμου Λαρισαίων Ρίτσας Απρίλη και  εκπροσώπων  φορέων και οργανώσεων.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -