Δεν θα το πιστέψετε! Αυτή η σπάνια πεταλούδα εμφανίστηκε στη Βουλιαγμένη! (vid)

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Νεμόπτερα η Κώα (Nemoptera coa) ένα σπάνιο είδος, μια μοναδική πεταλούδα έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή της Βουλιαγμένης!

Τόσο όμορφη, τόση υπέροχη, τόσο μοναδική!

Δεν περνάει απαρατήρητη… σίγουρα θα σας μαγέψει όταν την δείτε.

Η τυχερή φίλη μας που την συνάντησε στην Βουλιαγμένη κατάφερε να την αποθανατίσει με το φακό της και μας την έστειλε.

Την ευχαριστούμε θερμά γιατί πραγματικά αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο κι εμείς το μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες του BestNews! Να μας φτιάξει τη διάθεση και να μας ταξιδέψει στις ομορφιές της φύσης!

Το σπάνιο αυτό είδος πήρε το όνομά του από το νησί της Κω όπου πρωτοεμφανίστηκε εκεί το 1749. Αγαπάει την ηλιοφάνεια και τα αγριολούλουδα. Είναι χαρακτηριστική η ομορφιά του καθώς τα φτερά του δεν είναι συνηθισμένα…

Τα ιδιαίτερα φτερά αυτής της πεταλούδας με το μακρύ τελείωμα… είναι σαν νυφικό με μακριά ουρά, σαν φόρεμα μεταξωτό που σέρνεται στον αέρα!!!

Δείτε το βίντεο

Στο www.aegeanews.gr διαβάσαμε ότι στην Κω κάνουν “έκκληση” για τον εντοπισμό αυτού του είδους στο νησί:

«Μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του σύγχρονου επιστημονικού κόσμου και μεγαλοφυής άνδρας ήταν ο Κάρολος Λινναίος, που γεννήθηκε πριν από 300 περίπου χρόνια και θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ταξινομίας, της επιστήμης κατάταξης όλων των οργανισμών που βρίσκονται πάνω στη γη.

«Ο Θεός δημιουργεί και ο Λινναίος κατατάσσει» έλεγαν οι επιστήμονες για την σημαντική επιστημονική εργασία του και αποκαλούσαν τον Λινναίος «δεύτερο Αδάμ», επειδή αυτός ήταν που έδωσε όνομα στο κάθε τι που υπήρχε στον Κήπο της Εδέμ.

… Ο Λινναίος είχε στείλει το 1749 στην Κω έναν συνεργάτη του, για να αναζητήσει παράξενα και νέα είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου και αυτός καταγράφει ένα είδος μοναδικό στο τότε κόσμο που το ονόμασε Nemoptera coa ( Νεμόπτερα η Κώα) και στέλνει την περιγραφή του είδους στον Λινναίο.

Δεν μπόρεσε όμως να στείλει δείγμα του είδους γιατί το αρχικό είχε κλαπεί από κάποιον που ίσως νόμισε ότι είχε κάποια σημαντική οικονομική αξία. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα ο συνεργάτης του Λινναίου πέθανε πιθανόν στην Κω. Από τότε κανένας ειδικός επιστήμονας δεν ανάφερε ξανά την παρουσία αυτού του είδους στο νησί που του έδωσε το όνομα, ενώ καταγράφηκε σε άλλες περιοχές.

Σήμερα ο καθηγητής εντομολογίας κ.Πανταλεόνη του πανεπιστήμιου του Κάλιαρι της Ιταλίας προσπαθεί να δώσει απάντηση σε αυτόν τον γρίφο, σε συνεργασία με τον συμπατριώτη μας (από την Κω) καθηγητή κ. Ξενοφώντα Φανουρίου.

Όποιος έχει συναντήσει κάποιο είδος αυτής της οικογένειας ας ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους, βοηθώντας την σημαντική αυτή, από επιστημονικής σκοπιάς, μελέτη.»

Έπειτα από αυτό, κάποιοι κάτοικοι εντόπισαν ένα επίσης σπάνιο, συγγενικό είδος στη Νίσυρο. Και γράφουν στο http://photographybysophiakaragianni.blogspot.com/

«…πρόκειται για την Nemoptera Sinuata, η οποία μας έκανε την χάρη να φωτογραφηθεί ανενόχλητη από τα χέρια μας και τις μηχανές μας από αρκετά κοντινή απόσταση πάνω στα ανθάκια της ρίγανης στα τέλη Μαΐου. Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω πως ζευγάρωνε κιόλας.

Είχαμε επίσης τη φαεινή ιδέα να απαγάγουμε το ζεύγος, σε μια σακούλα, και να το μεταφέρουμε στην Κω, αφού είναι τόσο δυσεύρετη εδώ αλλά σκεπτόμενοι το “φαινόμενο της πεταλούδας” (αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα- που για όσους δεν γνωρίζουν σημαίνει ότι μια απειροελάχιστη μεταβολή στη ροή των γεγονότων οδηγεί, μετά από την πάροδο αρκετού χρόνου, σε μια εξέλιξη δραματικά διαφορετική από εκείνη που θα λάμβανε χώρα, αν δεν είχε συμβεί η μεταβολή), δεν το κάναμε.

Την ίδια πεταλούδα, τη Nemoptera Sinuata, τη συναντήσαμε και σε πεζοπορία στην Κάλυμνο!

Άρα, έχοντας αυτές τις φωτογραφίες για οδηγό, το κυνήγι για τη Nemoptera Coa ή Nemoptera Sinuata στην Κω συνεχίζεται.  Φωτογραφίες: Sophia Karagianni »

[box type=”success” align=”” class=”” width=””] «Η καρδιά του ανθρώπου είναι ένα κουβάρι κάμπιες, φύσηξε Χριστέ μου, να γίνουν πεταλούδες!» Νίκος Καζαντζάκης[/box]

Τη φαντάζομαι λοιπόν να δημιουργείται μέσα στο κουκούλι της χρυσαλίδας… ενώ πριν ήταν μια άσχημη… κάμπια!~

Και τελικά να μεταμορφώνεται σε μια υπέροχη πεταλούδα, σε μια χορεύτρια των αιθέρων, τόσο όμορφη που κανένα στοιχείο της φύσης δεν μπορεί να της αντισταθεί.

Τα ιδιαίτερα φτερά της είναι σαν νυφικό με μακριά ουρά, σαν φόρεμα μεταξωτό που σέρνεται στον αέρα.

Ένα από τα ανεξήγητα μυστήρια της φύσης… η μεταμόρφωση της πεταλούδας -η πιο θεαματική μεταμόρφωση- και η πιο εντυπωσιακή ομορφιά! Είναι τόσο ευαίσθητη όμως, τόσο εύθραυστη… που μπορείς μόνο να τη χαζεύεις, δεν μπορείς να την αγγίξεις. Κι αυτό είναι που την κάνει πιο σημαντική ακόμη! Άπιαστη, ελεύθερη, ανέμελη… αρκεί μόνο να τη δεις κι αμέσως σου φτιάχνει τη διάθεση!

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]«Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα.» Λάο Τσε [/box]

Της Χρύσας Σαραντοπούλου

Φώτο από το https://www.flickr.com/ :

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]«Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό, είπε η πεταλούδα. Πρέπει να έχεις λιακάδα, ελευθερία και ένα μικρό λουλούδι.» Hans Christian Andersen.[/box]

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -