Ακόμα μία διάψευση για την ύπαρξη θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών υπήρξε από τον ΕΟΚΑΝ.

Αυτή τη φορά ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ επικοινώνησε την ενημέρωση που είχε από τη FIFA για το θέμα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι η πρώτη που θα ενημερωνόταν σχετικά αφού εκείνη είναι η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων από τα δείγματα που πάρθηκαν στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: «Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Υπενθυμίζουμε πως η FIFA είναι η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων σε ότι αφορούσε στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία, ενώ η διενέργεια των δειγματοληψιών, τόσο εντός όσο και εκτός αγώνα, έγινε από την UEFA».

Σε περίπτωση εύρεσης θετικού δείγματος ενός Έλληνα αθλητή/τριας, η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων έχει υποχρέωση να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Σε ότι αφορά τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία, η διενέργεια των δειγματοληψιών τόσο εντός όσο και εκτός αγώνα έγινε από την UEFA. Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων για τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η FIFA.

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ από την πρώτη στιγμή  παρείχε επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση προς τα ΜΜΕ. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πλήρη διαφάνεια και σύμφωνα με τους κανόνες που επιτάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) για έναν αθλητισμό απαλλαγμένο από ουσίες».

Τα δημοσιεύματα για τον Φώτη Ιωαννίδη και η απάντηση του κορυφαίου επιθετικού

Φώτης Ιωαννίδης

Μέχρι η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ενημερώσει την ελληνική ότι δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα διεθνή παίκτη, στα social media είχαν στηθεί λαϊκά δικαστήρια…

Η είδηση προκάλεσε αίσθηση με τα τηλέφωνα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να παίρνουν φωτιά, ενώ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν τα σενάρια για το ποιος είναι ο Έλληνας διεθνής που βρέθηκε ντοπέ. Ένας από τους παίκτες που φωτογραφήθηκε ήταν και ο Φώτης Ιωαννίδης, με τον 24χρονο επιθετικό του Παναθηναϊκού να στέλνει το δικό του μήνυμα προς όλους αυτούς που τον έβαλαν στο στόχαστρο προαναγγέλλοντας την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

«Σχετικά με κάποια ανυπόστατα και ψευδή σενάρια που κάνουν το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, λυπάμαι πολύ αλλά θα πρέπει να στραφώ στη δικαιοσύνη εναντίον όσων προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομά μου», ανέφερε σε στόρι που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό και πλέον η σκυτάλη θα περάσει στην ελληνική δικαιοσύνη.