«Δέθηκαν σφιχτά» στο 2ο TRIMORE SwimRun Hydra!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Ο αθλητισμός, μερικές φορές χαρίζει όμορφες, ξεχωριστές και ιδιαίτερα έντονες στιγμές. Οι στιγμές αυτές, στο στίβο της Ύδρας γίνονται ονειρεμένες. Το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου 2019, ο Δήμος Υδραίων (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας), ο Yδραϊκός Ναυτικός Όμιλος και η TRIMORE Sport Events, διοργάνωσαν με προσήλωση, αγάπη, πάθος και πρωτίστως ασφάλεια στο μαγευτικό και ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού, στο πλαίσιο του TRIMORE Multispots TOUR, το 2ο TRIMORE Μ.Τ. SwimRun Hydra.

Οι λάτρεις της περιπέτειας και των multisport events που ταξίδεψαν στην Ύδρα, έζησαν μια ανεπανάληπτη, πρωτόγνωρη και κατά δική τους ομολογία ασύγκριτη εμπειρία. Οι τολμηροί και δυναμικοί SwimRunners κολύμπησαν και έτρεξαν αλλεπάλληλα, δεμένοι με το ειδικό σκοινί σε ζευγάρια, τις δυο ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές του αγώνα. Συνδύασαν τη δύναμη, τη θέληση, την αντοχή και τη συνεργασία στα γαλανά νερά και στα γραφικά μονοπάτια του νησιού.

Παράλληλα οι εκατοντάδες θεατές έγινα μάρτυρες ενός μοναδικού αθλητικού θεάματος περιπέτειας, συνεργασίας και άμιλλας, και έζησαν ένα διήμερο πλούσιο σε εκδηλώσεις σχεδιασμένες για όλους, κρατώντας όμως αταλάντευτα στο επίκεντρο το ιδιαίτερα σκληρό και απαιτητικό SwimRun.

«Δέθηκαν σφιχτά» στο 2ο TRIMORE SwimRun Hydra!

«Δέθηκαν σφιχτά» μαζί με τους αθλητές: αθλητισμός, ψυχαγωγία και πολιτισμός

Η διοργάνωση ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, με τις αφίξεις αθλητών και συνοδών/επισκεπτών, σε μια περίοδο του χρόνου που η Ύδρα “κλείνεται στον εαυτό της”, ολοκληρώνοντας την τουριστική περίοδο. Εμπλουτισμένη με στιγμές ιστορίας και πολιτισμού, ήταν η τεχνική ενημέρωση των αθλητών, καθώς πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, με οικοδέσποινα την διευθύντρια του Μουσείου κα. Ντίνα Αδαμοπούλου. Εκτενής τεχνική ενημέρωση έδωσε όλες τις λεπτομέρειες στους τολμηρούς, μυώντας παράλληλα στη φιλοσοφία και την ιστορία του σπορ. Αθλητές και επισκέπτες περιηγήθηκαν στο Μουσείο, ενώ στο μπαλκόνι με την μοναδική θέα στο λιμάνι του νησιού, παραχωρήθηκε το καθιερωμένο υδραίικο Pasta Party. Νωρίτερα η Μαρία Μαγκανάρη (Yoga Instructor και TRIMORE Insider πλέον),παρουσίασε το θέμα «ΣΥΝΑΣΚΗΣΕΙΣ: το “ΜΑΖΙ” πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα».

«Δέθηκαν σφιχτά» στο 2ο TRIMORE SwimRun Hydra!

Ευφάνταστο, διασκεδαστικό, δυναμικό, δημιουργικό!

Κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες η πανέμορφη Ύδρα, ως ιδανικός στίβος, υποδέχτηκε τους αθλητές που στάθηκαν στην εκκίνηση, δεμένοι μεταξύ τους ανά δύο με ελαστικό σκοινί (ειδικός εξοπλισμός), κολύμπησαν και έτρεξαν με πολλές εναλλαγές ανάμεσα στα δύο αθλήματα: κολύμβηση – τρέξιμο. Λίγο πριν την εκκίνηση πραγματοποιήθηκε το Project 11: Yoga Αθλητών από τη Μαρία Μαγκανάρη και τη Μαρία Μανωλάκη. Ένα πρόγραμμα προετοιμασίας για αθλητές πριν την έναρξη του αγώνα, διάρκειας ακριβώς 11 λεπτών, το οποίο έχει σχεδιαστεί από την Yoga Instructor, ειδικά για αθλητές τέτοιας προσπάθειας και καταπόνησης.

Η TRIMORE,ακούγοντας τις ανάγκες των αθλητών, διπλασίασε την απόσταση του SwimRun του 2018, δημιουργώντας έναν δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα SwimRun το 2019, με όλες τις προδιαγραφές των διεθνών προτύπων (Core Distance | πλέον των 3.5 ωρών και συνολικά 23,6 χλμ, τα οποία αναλύονται σε 1.5χλμ κολύμπι – 5.5χλμ τρέξιμο – 1.7χλμ κολύμπι – 7.8χλμ τρέξιμο – 2.6χλμ κολύμπι – 4.5χλμ τρέξιμο). Παράλληλα -με σκοπό την ανάπτυξη του σπορ και την προσέλκυση περισσοτέρων αθλητών- δημιούργησε μια μικρότερη της περσινής απόστασης αγώνας μύησης νέων SwimRunners, επίσης με όλες τις προδιαγραφές των διεθνών προτύπων (Initiation Distance | πλέον των 1.5 ωρών και συνολικά 9,4χλμ, τα οποία αναλύονται σε 0.6χλμ κολύμπι – 4χλμ τρέξιμο – 0.9χλμ κολύμπι-3.9χλμ τρέξιμο).

Στην Core distance SwimRun 23,6χλμ πρώτοι έκοψαν την κορδέλα του τερματισμού οι Σπύρος Γκοτζιάς – Γιώργος Μιτζιβίρης σε 03:11:02. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Παναγιώτης Δημόπουλος – Γρηγόρης Σουβαντζόγλου σε 03:14:59 . Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Γιώργος Μητρόπαπας- Γιάννης Κουρής με χρόνο 03:42:56
Οι Γιώργος Παπαγεωργίου – Εύα Μπέκα ήταν το πρώτο μεικτό ζευγάρι με 03:43:45. Αύρα Ύδρας είχε η πρωτιά στις γυναίκες με το ζευγάρι Αραμπέλλα Ρος – Κατερίνα Λεμπέση που τερμάτισαν κυματίζοντας τη σημαία του νησιού.

Πρώτοι στην κατηγορία οικογένεια τερμάτισαν τα αδέρφια Κώστας και Σπύρος Αγγελόπουλος ενώ στην κατηγορία σύζυγοι συμμετείχε το ζευγάρι Κώστας Δρακονταείδης- Κατερίνα Πολίτη.
Πρώτο Υδραίικο ζευγάρι τερμάτισαν οι Γιάννης Ράππας – Γιώργος Ρούσης, ενώ ξεχώρισαν οι δίδυμες αδελφές από τη Γερμανία Simone Mierau – Mirja Mierau.

Άρωμα γυναίκας στο βάθρο της μικρής απόστασης

Γυναικεία υπόθεση ήταν η πρωτιά στο Initiation to SwimRun 9,4km. To ζευγάρι Ελισάβετ Δήμου- Ιωάννα Μόσχου πέρασαν πρώτες κάτω από την αψίδα του τερματισμού σε χρόνο 01:19:23. Στη 2η θέση τερμάτισε το ζευγάρι Δέσποινα Τσουκνάκη-Γιώργος Λιανός με 01:21:40 και στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Ανδρέας Μπέγκος – Έλληνας Ανδρέου με 01:25:56.

Οι Ανδρέας Κεχαγιόγλου – Στέφανος Άκληρος και οι Κώστας Βούλγαρης- Σωτήρης Σκορδαράς εκπροσώπησαν επάξια το νησί της Ύδρας. Στην κατηγορία σύζυγοι πρώτευσε το ζευγάρι Κώστας Φακάζης – Ελπίδα Ντασιώτη.
Ξεχωριστή συμμετοχή αποτέλεσε το ζευγάρι Στέλιος Μιχαλόπουλος- Αθηνά Μιχαλοπούλου που είναι πατέρας με κόρη ενώ την διαδρομή ολοκλήρωσαν μέσα σε χειροκροτήματα οι Laurel Lindstrom – Paul Lindstrom από τη Σουηδία.

Η διοργάνωση ήταν συναρπαστική και οι στιγμές που πρόσφερε στους αθλητές και τους θεατές ήταν έντονες και συγκινητικές. Όλοι οι αθλητές αποθεώθηκαν από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στο λιμάνι της Ύδρας.
Δείτε όλα τα αποτελέσματα: http://esportevents.gr/events/events.php?id=1121

Πανδαισία εκδηλώσεων

Στο πλαίσιο του SwimRun Hydra πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες που έδωσαν μεγάλη χαρά στα παιδιά της Ύδρας. Οι μικροί φίλοι έκαναν yoga με τις καθηγήτριες Μαρία Μαγκανάρη και Μαρία Μανωλάκη, διαγωνίστηκαν στην ποδηλατική βραδυπορία καθώς και στους ελιγμούς με τα ξύλινα ποδήλατα της Cocomat-Bikes, έτρεξαν σε ζευγάρια στο Kids Running Relays και ήρθαν σε επαφή με το Laser Run που αποτελεί τμήμα του Ολυμπιακού αθλήματος του Μοντέρνου Πεντάθλου, παρουσία εκπροσώπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, της οποίας την Αιγίδα είχε η διοργάνωση.

Σε συνεργασία με το Σκακιστικό Σύλλογο Ύδρας διενεργήθηκε από τον Ολυμπιονίκη, Αναστάσιο Τζούμπα παιδικός αγώνας σκακιού σιμουλτανέ (σε παράλληλα γήπεδα). Επίσης με την αρωγή του Συλλόγου Δρομέων Ύδρας (Hydras Trail) διοργανώθηκε νυχτερινό περπάτημα 5 χιλιομέτρων σε καλντερίμια του οικισμού αλλά και σε μονοπάτια της Ύδρας.

Η τελετή βράβευσης των αθλητών πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι της Ύδρας με φόντο τα αμφιθεατρικώς χτισμένα ιστορικά αρχοντικά του νησιού, αποδίδοντας τιμές στους νικητές των δύο αποστάσεων SwimRun αλλά και στις παιδικές δραστηριότητες. Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν όλοι οι συντελεστές της διοργάνωσης: συνδιοργανωτές, αρχές και φορείς του νησιού: Δήμος Υδραίων, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας, Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος, Λιμενικό Σώμα, Αστυνομική Αρχή, Σχολή Εμποροπλοιάρχων, Ιστορικό Μουσείο – Αρχείο Ύδρας, Ιατρικό κέντρο Ύδρας.

Επαγγελματίες τουρισμού της Ύδρας καθώς και δεκάδες δυναμικοί εθελοντές, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στάθηκαν στο πλευρό των διοργανωτών, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο μιας τέτοιας διοργάνωσης. Όλοι μετρούν αντίστροφα για την διοργάνωση του 2020.

«Θα επιμείνουμε να είμαστε οραματιστές!»
Για την αξία της διοργάνωσης μίλησε ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τη δεύτερη διοργάνωση αυτών των πρωτοποριακών αγώνων. Για πρώτη φορά στη Μεσόγειο διεξήχθησαν πέρσι στην Ύδρα και συνεχίζονται. Η διοργάνωση υπακούει στη στρατηγική του δήμου μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου. Θέλω να συγχαρώ για την επιτυχία της διοργάνωσης, όσους συνέβαλλαν σε αυτή. Πρώτα από όλα την TRIMORE για τον επαγγελματισμό της και τον Κωνσταντίνο Μητρόπαπα. Φυσικά ευχαριστώ τους εθελοντές και τους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Αυτές οι διοργανώσεις φέρνουν πιο κοντά τον κόσμο στον αθλητισμό που είναι μια διέξοδος για όλη την κοινωνία

 

O Race Director και επικεφαλής της TRIMORE Sport Events, Κωστής Μητρόπαπας δήλωσε:

«Βάλαμε όλη μας την φαντασία, το πάθος και την αφοσίωσή μας και σχεδιάσαμε ένα event που κανένα άλλο δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του! Η εξαιρετική αύρα της Ύδρας που γοητεύει από μόνη της, η περιπέτεια ενός σπορ που δεν έχει προηγούμενο, η εξαντλητική προσπάθεια που αγγίζει τα όρια, η συνεργασία δύο ατόμων με ένα στόχο, οι συνεχείς εναλλαγές τοπίων – στοιχείων (γη – θάλασσα), η κούραση και η ατομική-ομαδική υπέρβαση, σε συνδυασμό με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια και φροντίδα του διοργανωτή και των αρχών-φορέων, συνιστούν τη συνταγή αυτού του μοναδικού αγώνα, αυτού του ξεχωριστού event. Θα επιμείνουμε να είμαστε οραματιστές, φιλοδοξώντας περισσότεροι αθλητές να επιχειρήσουν να το ζήσουν και χορηγοί να το στηρίξουν ώστε να γίνει ακόμη μεγαλύτερο! Μας δίνει απίστευτο ενθουσιασμό η ανάδειξη όλο και περισσοτέρων SwimRunners και αναγνωρίζουμε ως ασύγκριτο το συναίσθημα που μοιράζονται μαζί μας όλοι οι τερματίσαντες!»

 

Στο φετινό SwimRun Hydra τη βοήθεια σε θάλασσα και στεριά πρόσφερε η ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ, και την Ιατρική φροντίδα ο ΌΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Πολύτιμη βοήθεια πρόσφεραν ιδιώτες εθελοντές με τα σκάφη τους, καθώς επίσης δίπλα στους αθλητές βρέθηκαν τα μέλη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ. Γενικός επιβλέπων στη θάλασσα και στις εκδηλώσεις στο λιμάνι ήταν το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ με επικεφαλής τον Αντιπλοίαρχο κ. Γεώργιο Μανδαλάκη με τρία σκάφη του σώματος.
Τη διοργάνωση, τους αθλητές και ότι αξίζει ασφαλίζει η MINETTA.

Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ η οποία υποστηρίζει και αδειοδοτεί την διοργάνωση, του ΕΟΤ και της ΕΟΜΟΠ.

Στρατηγικός Συνεργάτης της διοργάνωσης είναι ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
Μεγάλοι χορηγοί: FORD, με τα υπέροχα αυτοκίνητα μετακινηθήκαν μέλη της διοργάνωση και δημοσιογράφοι, MOTORCRAFT / OMNICRAFT, ανταλλακτικά αυτοκινήτων Ford και ασφαλώς η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, εταιρεία με μεγάλες επενδύσεις ενέργειας σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο Δήμο Υδραίων (Νήσος Άγιος Γεώργιος).
Αθλητικός χορηγός: Swimming Shop(Zone3 –Hubb κλπ)
Θεματικοί χορηγοί οι:ETEM, CARGLASS, WD-40, COCO-MATBIKES, MAURTEN F.lli Orsero, OSTRACON. Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ πρόσφεραν βιβλία σε κάθε συμμετέχοντα, οποιασδήποτε ηλικίας, μια προσφορά κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
Αναντικατάστατοι αρωγοί είναι οι: HELLENIC SEAWAYS, MELISSA, MARATHON BIKES, EVAL, POOFMAKERS.GR, IMATION, ONE ZIPPER, LALIZAS, ISLAND TRIBE, MICROSPORT, TRUEBITES, TZOUMPAS CHESS LAB, ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΥΔΡΑΣ, HYDRA’STRAIL,VIKOS.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ, στη ΣΧΟΛΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΥΔΡΑΣ για την φιλοξενία των αντρών της διοργάνωσης καθώς και στους ξενώνες: SΙDRA HOTEL, ANGELIKA, ΠΙΤΥΟΥΣΑ, ΑΜΑΡΥΛΙΣ, ΝΗΡΗΙΔΕΣ.

Χορηγοί επικοινωνίας, CosmoteTV, ΣΠΟΡ FM 94,6 , runnfun.gr, irunmag, Saronic Magazine, H Φωνή τη Ύδρας, outdoor-activities.gr, lovesurfing.gr, Η Βραδυνή της Κυριακής.

Media Partner είναι η INNEWS
Web: www.trimore.gr
FB:SwimRunHydra
Instagram: trimoresportevents

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -