ΖΩΑ

Διαφημίσεις που δείχνουν γιατί τα ζώα δεν είναι χριστουγεννιάτικα δώρα

Κάθε χρόνο την εποχή των Χριστουγέννων όλοι ψάχνουμε τα κατάλληλα δώρα για τους αγαπημένους μας…

Ακριβώς επειδή τα ζώα φαίνονται χαριτωμένα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο… αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τα καλύτερα δώρα για τα Χριστούγεννα !

Η φροντίδα των ζώων αποτελεί τεράστια ευθύνη και αρκετοί δεν τον αντιλαμβάνονται αυτό.

Πολλοί άνθρωποι που λαμβάνουν ζώα ως δώρα πιθανόν να μην μπορούν να δεσμευτούν μια ζωή για τη φροντίδα του νέου τους συντρόφου… ανεξάρτητα από το πόσο θα το ήθελαν.

Τα ζώα αξίζουν την καλύτερη δυνατή ζωή, αλλά το να δίνονται ως δώρο θα κάνει αυτό το αποτέλεσμα λιγότερο πιθανό.

 

δώρα

Οι διαφημίσεις της PETA επισημαίνουν μερικούς από τους πολλούς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να δίνετε ζώα ως δώρα:

Πολλά παιδιά δεν είναι έτοιμα για την παρουσία ενός ζώου στο σπίτι

Τα καταφύγια ζώων γεμίζουν όχι μόνο με άστεγα ζώα, αλλά και με πολλά πρώην «κατοικίδια ζώα» – όλα αυτά επειδή ένα παιδί έχασε το ενδιαφέρον του ή γιατί κάποιος άλλος δεν πήρε το χρόνο για να παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση και φροντίδα. Τα σκυλιά χρειάζονται υπαίθρια άσκηση κάθε μέρα και απαιτείται τεράστια επένδυση χρόνου για να εκπαιδευτούν και τα παιδιά τις περισσότερες φορές δεν είναι αρκετά ώριμα για να αναλάβουν αυτήν την ευθύνη.

Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν ένα ζώο για τα Χριστούγεννα

Έχει εκδηλώσει το άτομο ενδιαφέρον να υιοθετήσει ένα ζώο; Τι είδους και είδη ζώων θα του ταιριάζουν; (Για παράδειγμα, ένας καλός ενήλικος σκύλος ή μια μεσήλικη γάτα είναι συχνά καλύτερη λύση από ένα κουτάβι ή ‘ένα μικρό γατάκι.) Εάν μια οικογένεια αποφασίσει να υιοθετήσει ένα ζώο, κάθε μέλος της οικογένειας πρέπει να πάει στο τοπικό καταφύγιο ζώων μαζί για να το επιλέξουν αφού συζητήσουν τις υποχρεώσεις και τις μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις. Εάν δώσετε ένα ζώο ως δώρο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο παραλήπτης να μην το ήθελε εξαρχής, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραμέληση και κακομεταχείριση.

 

δώρα

 

Μπορεί επίσης να κάνετε ένα δώρο που θα «κοστίσει ακριβά» στον ιδιοκτήτη

Έχει το άτομο το χώρο, το χρόνο και τα χρήματα για να φροντίσει ένα ζώο; Το κόστος μπορεί να αυξηθεί γρήγορα, όχι μόνο για φαγητό, αλλά και για επισκέψεις κτηνιάτρων και επείγουσα φροντίδα όταν ο σκύλος καταπιεί μια κάλτσα ή η γάτα φάει κάποιο τοξικό φυτό εσωτερικού χώρου.

Είναι ο παραλήπτης πολυάσχολος; Εάν ναι, μπορεί να χρειαστεί ένας φροντιστής κατοικίδιων ή / και περιπατητής σκύλου. Εκτιμάται  ότι το κόστος φροντίδας μιας γάτας θα είναι τουλάχιστον 780 ευρώ ετησίως και 16.800 ευρώ για την πιθανή 15ετή ύπαρξη της. Για ένα μεγαλύτερο σκυλί, εκτιμάται μια τιμή 1.570 ευρώ το χρόνο για μια διάρκεια ζωής 12 ετών ενώ το συνολικό κόστος κυμαίνεται από 22.025 ευρώ έως και 82.929 ευρώ για τα άτομα που χρησιμοποιούν περιπατητές σκύλων. Η υψηλή φροντίδα για ένα μικρό σκυλί είναι ακόμη πιο ακριβή!

 

δώρα

Δεν μπορείτε να προβλέψετε το μέλλον

Κανείς δεν ξέρει τι θα μας συμβεί στο μέλλον. Υπάρχουν μη προβλέψιμες αλλαγές στη ζωή που θα μπορούσαν να κάνουν τη φροντίδα ενός ζώου δύσκολη. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι είναι αλλεργικοί στα ζώα έως ότου αυτό βρίσκεται ήδη στη φροντίδα τους. Πολλοί άνθρωποι θα αφήσουν τον σύντροφό τους σε ένα πολυσύχναστο καταφύγιο ή θα μεταφέρουν το ζώο σε μια σειρά σπιτιών, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα συμπεριφοράς και να προκαλέσουν ψυχολογικά τραύματα. Πολλά μπορούν να αλλάξουν με τα χρόνια που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να παρέχει κατάλληλη φροντίδα για ένα ζώο.

 

Υπάρχει μόνο ένας ασφαλής τρόπος να δώσετε ένα ζώο ως δώρο

Εάν γνωρίζετε κάποιον που θέλει πραγματικά ένα ζώο για σύντροφο και είναι έτοιμος για την ευθύνη, μπορείτε να δώσετε ένα πιστοποιητικό ως δώρο για το κόστος υιοθέτησης στο τοπικό καταφύγιο ζώων. Τυλίξτε ένα πιάτο φαγητού και μερικά παιχνίδια για να τα δώσετε μαζί με το πιστοποιητικό δώρου και να τα βάλετε κάτω από το δέντρο. Μετά τις διακοπές, μπορείτε όλοι να πάτε στο καταφύγιο μαζί και να διαλέξετε έναν σύντροφο που είναι κατάλληλο για τον παραλήπτη.

Μπορείτε να υιοθετήσετε ένα άστεγο ζωάκι από τον δρόμο ή από ένα καταφύγιο ζώων. Καλό θα ήταν να μην αγοράσετε ποτέ ζώο από ένα pet shop ή από κάποιον κτηνοτρόφο.

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις φιλοζωικές και τα καταφύγια ζώων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε να βρείτε τα τηλέφωνα επικοινωνίας του κάθε συλλόγου αν ενδιαφέρεστε για υιοθεσία ή ακόμα και για μια απλή δωρεά.

 


 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button