Διασώθηκε το «πιο μοναχικό πρόβατο» της Βρετανίας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Φιόνα, το «πιο μοναχικό πρόβατο της Βρετανίας», όπως είχε γίνει γνωστό το ζώο, έχει ξανά παρέα.

Ομάδα αγροτών διέσωσαν το πρόβατο από τη δυσπρόσιτη παραλία στα Χάιλαντς της Σκωτίας, όπου το ζώο είχε αποκλειστεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα η Φιόνα ήταν εγκλωβισμένη στους πρόποδες βράχων, στο Cromarty Firth, καθώς οργάνωση για τα ζώα είχε κρίνει πως ήταν «απίστευτα περίπλοκη» η διάσωση του προβάτου.

Τελικά, πέντε αγρότες κατάφεραν να ανεβάσουν το πρόβατο από την απότομη πλαγιά και η Φιόνα θα πάει σε φάρμα όπου «θα μπορεί ο κόσμος να τη βλέπει κάθε ημέρα». Ο Κάμι Γουίλσον, ο οποίος κουρεύει πρόβατα και είναι παρουσιαστής εκπομπής του BBC, αποφάσισε να οργανώσει τη διάσωση της Φιόνα, όταν είδε το θέμα στα ΜΜΕ. 

«Ήρθαμε εδώ με εξοπλισμό και ανεβάσαμε το πρόβατο από αυτή την τρομερά απότομη πλαγιά. Είναι σε απίστευτη κατάσταση», είπε σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook. «Είναι απίστευτα βαριά, ήταν αρκετά δύσκολο να την ανεβάσουμε», συμπλήρωσε.

Η Τζίλιαν Τέρνερ εντόπισε το πρόβατο πριν από δύο χρόνια, ενώ κωπηλατούσε μαζί με άλλους κατά μήκος των ακτών. Υπέθεσε ότι το ζώο επέστρεψε στο όποιο σπίτι είχε και δεν το ξανασκέφτηκε. «Μας είδε να πλησιάζουμε και μας “φώναζε” ακολουθώντας μας κατά μήκος της ακτής, μέχρι τη στιγμή που δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο», είπε στους Northern Times. Όταν έκανε πρόσφατα ξανά την ίδια διαδρομή, έντρομη είδε το ίδιο πρόβατο. «Ξανά “φώναζε” την ώρα που πλησιάζαμε και ακολούθησε την ομάδα κατά μήκος της ακτής, πηδώντας από τον ένα βράχο στον άλλο. Το καημένο ήταν μόνο του για τουλάχιστον δύο χρόνια. Για ένα ζώο κοπαδιού, αυτό πρέπει να ήταν βασανιστήριο, φαινόταν απεγνωσμένο να επικοινωνήσει μαζί μας τις δύο φορές που περάσαμε από εκεί», δήλωσε ακόμη η Τζίλιαν Τέρνερ.

Αφού είδε για δεύτερη φορά το πρόβατο, η Τζίλιαν Τέρνερ απευθύνθηκε σε διάφορες οργανώσεις, αλλά μάταια. Η μία της απάντησε πως τα μέλη της δεν μπορούν να αναλάβουν δράση αν δεν τους καλέσουν οι αρχές και η δεύτερη- οργάνωση για τα ζώα- έκρινε πως το πρόβατο δεν κινδύνευε, σύμφωνα με τον Guardian.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -