Διεθνής αναγνώριση για την πατέντα του νοσοκομείου Βέροιας

Δείτε επίσης

Νέο πρωτόκολλο που αφορά στην πρακτική της διακλάδωσης, πατέντα που δοκιμάστηκε πριν ένα μήνα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βέροιας και απέδωσε, καθώς από έναν αναπνευστήρα παίρνουν οξυγόνο τέσσερις ασθενείς, εφαρμόζει και το Columbia University Irving Medical Center της Νέας Υόρκης.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Βέροιας στα μέσα Μαρτίου, η συμμετοχή της διευθύντριας Χριστίνας Ματέϊ σε webinar για τον κορονοϊό στις 27/3, στο οποίο συμμετείχαν 150 γιατροί παγκοσμίως, αποτέλεσε το έναυσμα για την μετάδοση της τεχνογνωσίας και τελικώς την χρήση του διακλαδωτήρα σε αναπνευστήρα για την υποστήριξη δύο ασθενών από το Columbia University Irving Medical Center την 1η Απριλίου.

Η έκθεση τεκμηρίωσης του νοσοκομείου Βέροιας που διαμοιράστηκε σε όλες της ΜΕΘ στην Ελλάδα, συγκαταλέγεται στο νέο παγκόσμιο ιατρικό πρωτόκολλο που εγκρίθηκε και από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης και διανεμήθηκε μέσω της Greater New York Hospital Associaton σε νοσοκομεία στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο Βέροιας χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία Ιταλών και Αμερικανών γιατρών. Στην ΜΕΘ του νοσοκομείου προσαρμόστηκε ένας αντάπτορας κόστους 1,10 ευρώ σε αναπνευστήρα με σκοπό ο ιατρικός εξοπλισμός να λειτουργεί για πολλούς ασθενείς. Οι διευθυντές και το προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής και των ΜΕΘ προχώρησαν στην εφαρμογή της «διακλάδωσης» που εξασφαλίζει οξυγόνο σε 2 έως 4 ασθενείς για διάστημα πολλών ωρών.

Το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βέροιας κατάφερε να δημιουργήσει ένα επιπλέον «όπλο» κατά του COVID-19 και των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν σε αναπνευστήρες παγκοσμίως. Παράλληλα, η διοίκηση, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό μετέδωσαν την συγκεκριμένη πρακτική και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας προκειμένου, όπως αναφέρουν «να μην μπει ποτέ κανείς μας στο δίλημμα να αποσωληνώσει κάποιον ασθενή γιατί δεν φτάνουν οι αναπνευστήρες».

«Στη μάχη με τον κορονοϊό δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Έχοντας εξασφαλίσει την πληρότητα σε προσωπικό και την επάρκεια σε μέσα προχωράμε με αυτοπεποίθηση. Δεν μένουμε σ’ αυτό. Δεν επαναπαυόμαστε. Ενθαρρύναμε κάθε προσπάθεια που μεγιστοποιεί την απόδοση των “όπλων” μας. Προχωρήσαμε πριν ένα μήνα στη δοκιμαστική εφαρμογή της διακλάδωσης του αναπνευστήρα. Καταφέραμε με απλές και ασφαλείς μεθόδους να λειτουργήσει. Μοιραστήκαμε με την επιστημονική κοινότητα τα θετικά αποτελέσματα. Σε μας δεν θα χρειαστεί να γίνει. Χαιρόμαστε που η εφαρμογή του θα σώσει ζωές σε άλλες περιοχές του κόσμου» δηλώνει στο makthes.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Βέροιας, Ηλίας Πλιόγκας.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Την ώρα που οι περιπτώσεις κρουσμάτων με COVID-19 αυξάνονται στη Νέα Υόρκη, ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται έναν αναπνευστήρα έχει πολλαπλασιαστεί. Η πολιτεία εργάζεται για την επιπλέον προμήθεια, αλλά η ταχεία αύξηση των ασθενών για τους οποίους απαιτείται αυτή τη στήριξη υπερβαίνει σήμερα την διαθέσιμη προσφορά.

Το Columbia ανακοίνωσε πως αναπτύσσει πρωτόκολλο για κοινόχρηστο αναπνευστήρα για τους ασθενείς με COVID-19 «απαντώντας στις αυξανόμενες ανάγκες στην Νέα Υόρκη αναπτύσσοντας την μέθοδο αναπνοής που υποστηρίζει πλήρως δύο ασθενείς ταυτόχρονα με μία συσκευή».

«Κάνουμε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ πριν, αλλά τώρα είναι καιρός να το κάνουμε», δήλωσε ο Jeremy Beitler, MD, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Columbia Vagelos College of Physicians and Surgeons και πρωταγωνιστής του πρωτοκόλλου, στους New York Times.

Πριν το ξέσπασμα του COVID-19 στις ΗΠΑ, οι 11.000 αναπνευστήρες στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης φαινόταν επαρκείς για τις ανάγκες των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας που χρειάζονται βοήθεια αναπνοής. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Μαρκ Κουόμο είχε δηλώσει στις 25 Μαρτίου ότι η πολιτεία θα χρειαστεί έως και 30.000 αναπνευστήρες τις προσεχείς εβδομάδες.

Δείτε ακόμη:

Δείτε πως κατασκευάζονται οι ασπίδες προστασίας με 3D εκτύπωση στο Blue Lab

ασπίδες προστασίας

Ρεπορτάζ Χρύσα ΣαραντοπούλουΠηγή: makthes.gr

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -