Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος: Συναντήσεις με υπουργούς στην Αθήνα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σειρά επαφών με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, για θέματα που αφορούν το νησί είχε τις προηγούμενες μέρες ο δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη παρουσία και της Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου. Η συνάντηση είχε αντικείμενο την  βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης την θερινή περίοδο, τα  λιμενικά έργα, τις υποδομές ύδρευσης και τη στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού.

Ο Δήμαρχος Αμοργού μαζί με το Δήμαρχο Ίου, συναντήθηκε  με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά και συζήτησαν το μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την απλοποίηση διαδικασιών και ψηφιοποίηση υπηρεσιών και τον προγραμματισμό αναβάθμισης της λειτουργίας του ΚΕΠ.

Επιπλέον συμμετείχε σε σύσκεψη υπό  τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση παρουσία των  Δημάρχων Ίου και Σαντορίνης.

Τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς και ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση των υποδομών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Αμοργό βρέθηκαν στον επίκεντρο των συναντήσεων του Δημάρχου Λευτέρη Καραΐσκου με την την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως  και τη Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκικα.

Για τις δράσεις ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού  και την  ολοκλήρωση των σχεδιαζόμενων αθλητικών υποδομών ενημέρωσε ο κ. Καραΐσκος τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά, και τον κ. Σταύρο Τσούλο, Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Τέλος  ο Δήμαρχος Αμοργού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Ηλία Γιάτσιο για ζητήματα που αφορούν την υποστήριξη του δήμου Αμοργού σε τομείς ευθύνης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει η Εταιρεία.

«Στόχος των επαφών μου κατά την επίσκεψη μου στην Αθήνα ήταν η προώθηση των θεμάτων που απασχολούν την Αμοργό και με την ανάλογη κυβερνητική στήριξη μπορούν να επιλυθούν. Όλες οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, οι υπουργοί είχαν πολύ θετική άποψη για τον νησί μας και έδειξαν ότι θέλουν να βοηθήσουν και σε κάθε περίπτωση να συνδράμουν είτε προσωπικά είτε διασυνδέοντας μας με άλλους συναρμόδιους υπουργούς και φορείς, για να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -