Δήμος Αμοργού: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για rapid test- Ανοιχτά τα σχολεία

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μετά την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί μας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην Αμοργό σήμερα, Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, προκειμένου να διενεργήσει δωρεάν μαζικό έλεγχο με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου «rapid test» στον πληθυσμό μας.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 11 Μαΐου και την Τετάρτη 12 Μαΐου σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από το Κέντρο Υγείας Αμοργού.

Είναι επιτακτική ανάγκη η τήρηση των μέτρων πρόληψης από όλους τους πολίτες μας καθώς και του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού από τα επιβεβαιωμένα  κρούσματα και τις στενές επαφές τους σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους. Η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία θα γίνει μόνο με την επίδειξη της σχολικής κάρτας ή της υπεύθυνης δήλωσης με αρνητικό selftest ή rapid test.

Θα πρέπει όλη η σχολική κοινότητα, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό να δείξουν την απαραίτητη υπευθυνότητα για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων και τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας.

Σας ενημερώνουμε πως ολοκληρώθηκε η  λίστα με τους κατοίκους που επιθυμούν να εμβολιαστούν καθώς τελείωσε η προθεσμία υποβολής επιθυμίας. Το συνολικό ποσοστό των κατοίκων άνω των 18 ετών που συμμετέχουν στον εμβολιασμό έφθασε το 90% του αντίστοιχου πληθυσμού μας. Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό για την θωράκιση της υγείας και τη λειτουργία της οικονομίας.

Η πανδημία δεν αποτελεί, ακόμα, παρελθόν. Καλούμαστε να συνεχίσουμε να δείχνουμε σεβασμό προς τον εαυτό μας και το κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε να επιταχύνουμε την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -