Δήμος Αμοργού: Ολοκληρώθηκε το έργο της Αντικεραυνικής Προστασίας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ολοκληρώθηκε το έργο της αντικεραυνικής προστασίας στην Αμοργό το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 191.940,00 € από τις πιστώσεις της 2003ΣΕ05500005, για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Η ανάδοχος Τεχνική Εταιρεία «ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.» εγκατέστησε συνολικά 26 αλεξικέραυνα σε όλο το νησί (Κολοφάνα, Βρούτση, Καμάρι, Θολάρια, Ποταμός, Λαγκάδα, Χώρα και Κατάπολα) και συντήρησε τρία από τα υπάρχοντα αλεξικέραυνα (Αρκεσίνη, Κάστρο Χώρας και Γυμνάσιο). 

Εργάστηκε εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο αποτελείτο από  επικεφαλής εργοταξίου Διπλωματούχο Μηχανικό, έμπειρο Τεχνικό εγκαταστάσεων αντικεραυνικής προστασίας, και τεχνίτες Η/Μ έργων. Χρησιμοποιήθηκε μηχανοκίνητος εξοπλισμός που συμπεριλάμβανε  φορτηγά, εκσκαφέα-φορτωτή, γερανοφόρο όχημα, αλλά και ειδικές διατάξεις/κατασκευές για την ανέγερση των ιστών. Το έργο υλοποιήθηκε σε όλες τις φάσεις του υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμοργού. 

Οι εργασίες περιλάμβαναν:

– Εγκαταστάσεις εξωτερικών χώρων με κεφαλές αλεξικέραυνων επί 14μετρων ιστών (εν θερμώ γαλβανισμένων), επί του εδάφους, πλήρεις με τις σταθερές βάσεις εγκατάστασης με δυνατότητα ανάκλισης, την πρόσδεση / στήριξη με επίτονα σε σταθερά σημεία στο έδαφος, τη γείωση και τους χάλκινους αγωγούς. 

  Εγκαταστάσεις προστασίας κτιρίων με κεφαλές αλεξικέραυνων επί ιστών 4,5 m (εν θερμώ γαλβανισμένων) επί της οροφής των κτιρίων, πλήρεις με τη γείωση και τους χάλκινους αγωγούς.

– Εγκαταστάσεις συλλεκτηρίου συστήματος επί κτιρίων, πλήρεις με τους χάλκινους αγωγούς, τις ακίδες και τη γείωση. 

– Συντήρηση υπαρχόντων αλεξικέραυνων, με κατέβασμα και επανεγκατάσταση, που συμπεριλάμβανε την αντικατάσταση των παλαιών κεφαλών των αλεξικέραυνων, των αγωγών τους με νέους χάλκινους αγωγούς, των συρματόσχοινων στήριξης, και τον καθαρισμό και την βαφή προστασίας των ιστών.Χρησιμοποιήθηκε συνολικά 1,5 χιλιόμετρο γαλβανισμένο συρματόσχοινο για την ασφαλή στήριξη των ιστών του έργου. Επίσης τοποθετήθηκαν οι κατάλληλες διατάξεις προστασίας συσκευών στους ηλεκτρικούς πίνακες δύο κτιρίων.

Η επάρκεια της αντικεραυνικής προστασίας εξασφαλίσθηκε με μετρήσεις στα σημεία εγκατάστασης. 

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -