ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δήμος Αθηναίων: 23 νέα οχήματα και 3.023 μπλε κάδοι στην μάχη της ανακύκλωσης

Συνεχίζει να ανανεώνει ριζικά και να ενισχύει τον εξοπλισμό ανακύκλωσης στην πόλη ο δήμος Αθηναίων.

Όπως σημειώνει, η συμφωνία και η στενή συνεργασία στην οποία προχώρησε για πρώτη φορά με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ) αποφέρει καρπούς.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας τα δύο τελευταία χρόνια, ο δήμος Αθηναίων απέκτησε ένα νέο πλήρες δίκτυο κάδων με ορθή χωροθέτηση, αλλά και έναν υπερσύγχρονο στόλο οχημάτων συλλογής.

Σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, παραδόθηκαν στον δήμο από την ΕΕΑΑ άλλα τέσσερα νέα οχήματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των οχημάτων ανακύκλωσης σε 23, τα οποία παραδίδονται σταδιακά. Διαθέτουν ενσωματωμένο GPS και σύστημα ανάγνωσης καρτών  αναγνώρισης και ταυτοποίησης των μπλε κάδων, τα οποία «οργώνουν» τις γειτονιές της πρωτεύουσας. Σε καθημερινή βάση προχωρούν στην αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης, πραγματοποιώντας καθημερινά 38 δρομολόγια και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης. Την ίδια στιγμή, περίπου 3.023 νέοι μπλε κάδοι έχουν τοποθετηθεί στις γειτονιές της Αθήνας, ώστε η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή πρακτική και στάση ζωής.

Η παράδοση των τεσσάρων νέων οχημάτων στον δήμο σηματοδοτεί και την έναρξη της μεγάλης  εκστρατείας ενημέρωσης για την ανακύκλωση. Καμπάνια η οποία υλοποιείται από τον δήμο και την ΕΑΕΕ και την οποία χαιρέτισαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κι ο πρόεδρος της ΕΕΑΑ, Μιχάλης Οικονομάκης.

«Στον δήμο της Αθήνας η συλλογή και η διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι ένα αναγκαίο κακό. Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο συστατικό του «πολιτισμού της καθημερινότητας» που επιδιώκουμε να επικρατήσει σε κάθε μια, από τις 129 γειτονιές μας. Είναι άξονας του κεντρικού σχεδιασμού μας για το «αύριο» της πόλης με ζητούμενα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης, την αξιοποίηση του πλούτου που κρύβουν τα απορρίμματα. Η ανακύκλωση δεν είναι ούτε παλιά, ούτε νέα μόδα. Είναι ένα από τα σημαντικά όπλα που έχουμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Να προστατεύσουμε το μεγάλο μας “κοινό” σπίτι. Ο δήμος Αθηναίων παραλαμβάνει και – ευχαριστεί την ΕΕΑΑ – τα 4 νέα οχήματα ανακύκλωσης, με τα οποία ενισχύονται σημαντικά ο στόλος και τα μέσα που έχει στη διάθεσή του.  Η πανδημία μας πήγε πίσω, και στο στόχο που είχαμε θέσει για την ανακύκλωση.  Αλλά όλοι μαζί μπορούμε να βρεθούμε ξανά μπροστά. Με ενημέρωση, εκπαίδευση και δράση» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονομάκης δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα των μπλε κάδων και η αξιόπιστη και αποτελεσματική λειτουργία της ΕΕΑΑ ευρύτερα είναι τα χαρακτηριστικά που δίνουν ώθηση στην Ελλάδα ώστε να επιτυγχάνει  τον Εθνικό Στόχο ανακύκλωσης συσκευασιών, καθόσον οι δραστηριότητες της ΕΕΑΑ από μόνες τους καλύπτουν το 96% του στόχου της χώρας. Αυτό το θετικό αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεχή στήριξη των 3.000 συμβεβλημένων επιχειρήσεων, των πολιτών και τη συνεργασία της ΕΕΑΑ με την ΚΕΔΕ και τους 306 δήμους».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του δήμου σου!» που πραγματοποιήθηκε από κοινού από τον δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης οι πολίτες που συμμετείχαν ενημερώθηκαν για τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο στους μπλε κάδους, ενώ οι επαγγελματίες πληροφορήθηκαν για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες τους από τους μπλε κώδωνες.

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε ένα διασκεδαστικό διαγωνισμό γνώσεων γύρω από την ανακύκλωση με έπαθλο δύο ηλεκτρικά ποδήλατα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button