ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Αθηναίων: Δράσεις για την θωράκιση των αστέγων από τον κορωνοϊό

Με μια σειρά δράσεων ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), στοχεύει στην θωράκιση των αστέγων από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα σε σχετική ανακοίνωση, το 68% των φιλοξενουμένων του Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και 60% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, το 60% των φιλοξενουμένων του Υπνωτηρίου έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού στην Εστία των Αθηνών φτάνει το 50%.

Με τη βοήθεια του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού των δομών, οι φιλοξενούμενοι προγραμμάτισαν βάσει της ηλικίας τους τα ραντεβού τους, ενώ επικουρικά, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε εμβολιασμούς σε φιλοξενούμενους του Υπνωτηρίου και του Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας εντός του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, υπό την εποπτεία της νοσηλευτικής υπηρεσίας και του πνευμονολόγου του Κ.Υ.Α.Δ.Α., κ. Δήμου Παπαπέτρου. Η διαδικασία της ενημέρωσης και του προγραμματισμού ραντεβού για εμβολιασμό ακολουθείται και για κάθε νέα εισαγωγή στις δομές φιλοξενίας.

«Για όλους εμάς στο Δήμο Αθηναίων η μέριμνα και φροντίδα των ανθρώπων, που είτε από ανάγκη είτε και από επιλογή ζουν στο δρόμο, δεν είναι μια ακόμη “κοινωνική δράση”. Είναι η πεμπτουσία της αποστολής της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η οποία πρώτη βρίσκεται αντιμέτωπη με τις ανάγκες της κοινωνίας και πρώτη πρέπει να σπεύδει. Είμαι περήφανος για τη δουλειά που γίνεται στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, αλλά και από τις ομάδες μας, στους δρόμους. Με ευαισθησία και σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Η δική τους ανταπόκρισή, μας γεμίζει χαρά και ευθύνη» επισήμανε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Τα εμβολιαστικά ποσοστά έρχονται να ολοκληρώσουν τη στρατηγική επιτήρησης και πρόληψης που αναπτύξαμε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης βρέθηκε σε επαγρύπνηση και έλαβε αυστηρότατα μέτρα για την πρόληψη εμφάνισης κρουσμάτων, αλλά και την ορθή διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς, σε περίπτωση μόλυνσης», σημειώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κ. Γρηγόρης Λέων.

Πιο συγκεκριμένα, προσθέτει ο κ. Λέων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που διαθέτει το σύνολο των δομών φιλοξενίας αστέγων του Κ.Υ.Α.Δ.Α. σάρωναν και σαρώνουν συστηματικά το σύνολο των φιλοξενουμένων με rapid tests σε εβδομαδιαία βάση, ορίστηκαν χώροι απομόνωσης ώστε σε περίπτωση κρούσματος, να μην υπάρξει διασπορά (κάτι που επετεύχθη πλήρως), ακολουθήθηκαν τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα διαρκούς απολύμανσης των χώρων και των επιφανειών (πιο αυστηρά και από αυτά που όριζε κάθε φορά η Πολιτεία), τοποθετήθηκαν μηχανήματα θερμομέτρησης και παροχής αντισηπτικού στις εισόδους των δομών, ενώ προσωπικό και φιλοξενούμενοι εκπαιδεύτηκαν στην καθολική χρήση μάσκας.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button