Δήμος Αθηναίων: Πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης για αστέγους

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τη στήριξή του στους άστεγους δείχνει έμπρακτα ο Δήμος Αθηναίων.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) συνεργάζεται με την Κοινωνικής Επιχείρησης knowl με στόχο να φέρει τους φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων ένα βήμα πιο κοντά στο να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις μία θέση στην αγορά εργασίας.

Σε εφαρμογή του Κοινωνικού Επιταχυντή HoMellon, μιας πρωτοβουλίας της εταιρείας MYTILINEOS σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση knowl, δέκα φιλοξενούμενοι στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων παρακολουθούν εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης, για να αναπτύξουν απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες, να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, να βρουν τη δύναμη και το κίνητρο για να κάνουν το επόμενο, μεγάλο βήμα στη ζωή τους: Την αναζήτηση εργασίας και την οριστική έξοδο από την αστεγία.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος Αθηναίων σε σχετική του ανακοίνωση «εξειδικευμένοι Σύμβουλοι της Κοινωνικής Επιχείρησης knowl ανιχνεύουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων και βάσει αυτών ”χτίζουν” εξατομικευμένα προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, με την υποστήριξη των Κοινωνικών Λειτουργών του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Οι ωφελούμενοι/ες εκπαιδεύονται επίσης σε μια νέα νοοτροπία (mindset), σε έναν πιο θετικό και αισιόδοξο τρόπο σκέψης. ”Πίστεψε ότι μπορείς και έχεις ήδη κάνει το μισό δρόμο”, είχε πει ο T. Roosevelt».

Στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, οι συμμετέχοντες/ουσες θα αναπτύξουν νέα βιογραφικά σημειώματα και θα «εκπαιδευθούν» και στη διαδικασία της συνέντευξης, μέσα από σχετικές προσομοιώσεις.

«Απώτερος στόχος του Κοινωνικού Επιταχυντή HoMellon, που είναι η ”επιστροφή” των αστέγων στην αγορά εργασίας και την κοινωνία, έρχεται να ταυτιστεί με το όραμα της διοίκησης του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Στηρίζουμε πολύπλευρα τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στις δομές μας, ώστε να ισορροπήσουν σωματικά και ψυχικά, να μπορέσουν να βρουν εργασία και να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Όνειρο καθενός από εμάς στο Κ.Υ.Α.Δ.Α., είναι να βλέπουμε ανθρώπους που πέρασαν από τις Συμπληγάδες της ζωής να γίνονται ξανά δυνατοί και ανεξάρτητοι, και να μην μας έχουν πια καμία ανάγκη. Να κλείνουν μια για πάντα πίσω τους την οδυνηρή παρένθεση της αστεγίας», επεσήμανε ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, Γρηγόρης Λέων.

Άλλωστε, η εμπειρία του Κ.Υ.Α.Δ.Α. όπως και της Κοινωνικής Επιχείρησης knowl δείχνουν πως αυτό δεν είναι ακατόρθωτο. Ανάμεσα στους εργαζόμενους του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, υπάρχουν άνθρωποι που κάποια στιγμή βρέθηκαν άστεγοι, ωστόσο κατάφεραν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και ξαναβρούν τον βηματισμό τους στη ζωή.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -