ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΖΩΑ

Δήμος Γαλατσίου: Προσφέρει φιλοξενία πυρόπληκτων ζώων

Ζώα που έχουν βρεθεί και περισωθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις φωτιές, προτίθεται να φιλοξενήσει ο Δήμος Γαλατσίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, παραχωρεί το παλιό λατομείο ΛΑΤΟ, για τη φιλοξενία, την περίθαλψη και τη φροντίδα σκύλων και γατιών.

«Ο Δήμος Γαλατσίου δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στην ανάγκη βοήθειας που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές, για το λόγο αυτό παραχωρεί το παλιό λατομείο ΛΑΤΟ για την φιλοξενία, την περίθαλψη και την φροντίδα των πυρόπληκτων ζώων (σκύλων και γατών) από τις πληγείσες περιοχές.

Ο μηχανισμός του Δήμου μας κινητοποιήθηκε άμεσα και σε συνεργασία με την κυβέρνηση εκπροσωπούμενη από τον κ. Θοδωρή Λιβάνιο, το ΓΕΕΘΑ, την Περιφέρεια Αττικής, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών κτηνιάτρων και εκπαιδευτών, δημιουργήθηκαν προσωρινές δομές φιλοξενίας μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν τα ζώα με ασφάλεια στα καταφύγια τους, να βρουν τις παλιές τους οικογένειες ή γιατί όχι και καινούργιες.

Σ αυτές τις πρωτόγνωρες και ακραίες καταστάσεις, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, γι’ αυτό όσοι μπορούν να προσφέρουν μπολ για νερό, φαγητό, περιλαίμια, οδηγούς, σαμαράκια (κυρίως για μεγάλα σκυλιά), κλουβιά και μπουκάλια νερού μπορούν να τα φέρουν στο παλιό λατομείο ΛΑΤΟ», ανέφερε ο Δήμος.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button