ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Γλυφάδας: Δωρεάν τεστ κορωνοϊού με τη λήψη σάλιου στους παιδικούς σταθμούς

Ο Δήμος Γλυφάδας πρωτοπορεί για άλλη μια φορά καθώς προμηθεύτηκε και διαθέτει δωρεάν για όλα τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών τεστ κορωνοϊού με τη λήψη σάλιου.

Το τεστ θα είναι προαιρετικό και κάθε παιδί θα μπορεί να το κάνει μία φορά την εβδομάδα ενώ πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή και ανώδυνη μέθοδο.

«Δωρεάν, προαιρετικό τεστ κορωνοϊού με τη λήψη σάλιου για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: 

«Είμαστε πανέτοιμοι για την επαναλειτουργία των παιδικών μας σταθμών. Το self test δεν πραγματοποιείται σε παιδιά παιδικών σταθμών (ξεκινάει από το προνήπιο), ωστόσο είναι ένα χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο το οποίο αποφασίσαμε να προσφέρουμε δωρεάν – προσοχή: σε μορφή κατάλληλη και ανώδυνη για πολύ μικρά παιδιά – σε όποια οικογένεια το επιθυμεί. Συμμεριζόμαστε και κατανοούμε πλήρως την ανησυχία των γονιών για ρινικά τεστ στα μικρά τους παιδιά, για αυτό και ψάξαμε και προμηθευτήκαμε αυτά τα συγκεκριμένα τεστ.Κάθε εβδομάδα, κάθε παιδί σε όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς μπορεί στο σπίτι του να κάνει τεστ κορωνοϊού με τη λήψη σάλιου από το στόμα. Πρόκειται για μια διαδικασία απολύτως ασφαλή και ανώδυνη. Οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν αυτού του τύπου το self test από τον παιδικό σταθμό, μια διαδικασία που ήδη έχει ξεκινήσει. Ευελπιστούμε έτσι ότι καθίσταται ακόμη πιο ασφαλής η καθημερινή λειτουργία των παιδικών σταθμών πρώτα από όλα για τα παιδιά μας αλλά και για τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς. Είναι αυτονόητο ότι έχουμε πάρει όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα μέτρα, με θερμικές πύλες, τακτικούς καθαρισμούς, απολυμάνσεις, κλπ. Ευχαριστώ πολύ το προσωπικό των παιδικών μας σταθμών και για το συντονισμό αυτής της προσπάθειας».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News






Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button