ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Γλυφάδας: Σπάει κάθε ρεκόρ το Seatrac στην παραλία του δήμου

Το πρώτο σε χρήσεις Seatrac της Ελλάδας επανήλθε σε λειτουργία, στην παραλία της Γλυφάδας, έτοιμο να ξεπεράσει τον εαυτό του!

Κάθε χρόνο και καλύτερα, η άρτια υποδομή για ΑμεΑ δημιουργεί εξαιρετικές συνθήκες για κολυμβητές που χρήζουν μεγαλύτερης φροντίδας, ώστε να μπορούν όλοι να απολαύσουν το μπάνιο τους με αξιώσεις στις ελεύθερες οργανωμένες ακτές της Γλυφάδας.«Σε πλήρη λειτουργία και φέτος η υποδομή Seatrac στην παραλία μας για τους συμπολίτες μας με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Πολλές φορές για τα μικρά παιδιά λέξεις όπως η «προσβασιμότητα» ή η «ανεξάρτητη διαβίωση» είναι ίσως λιγάκι δυσνόητες, λίγο δύσκολες να τις καταλάβουν. Υπάρχει τρόπος να τους το εξηγήσουμε με ένα εξαιρετικό κατά τη γνώμη μας παράδειγμα: Φέρτε τα μια ωραία βόλτα στην παραλία της Γλυφάδας μας, στο σημείο που βλέπετε στις φωτογραφίες». «Εκεί που και φέτος λειτουργεί το Seatrac – δύο μάλιστα. Οι μηχανισμοί δηλαδή που βοηθούν τα άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα στην αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα. Θα δουν το προσωπικό μας, που είναι εκεί όλη τη μέρα – πάντα με χαμόγελα – για να βοηθάει όσους κάνουν χρήση του μηχανήματος. Θα δουν όλες τις υποστηρικτικές σύγχρονες υποδομές που έχουμε δημιουργήσει με όλη μας την αγάπη», προσθέτει. 

«Θα δουν δεκάδες συμπολίτες μας να καταφτάνουν καθημερινά όχι μόνο από τη Γλυφάδα, αλλά από πολλά μέρη της Αττικής, ακόμα και ξένοι τουρίστες, για να απολαύσουν το μπάνιο τους, να χαρούν ισότιμα τον ήλιο και τη θάλασσα. Τα ρεκόρ, όπως λένε, είναι για να σπάνε κι έτσι το πανελλαδικό ρεκόρ των 7.500 χρήσεων του Seatrac Γλυφάδας που σημειώθηκε πέρυσι, είμαστε βέβαιοι ότι φέτος θα το ξεπεράσουμε. Ένα θερμό ευχαριστώ στους εργαζομένους μας και στο συντονιστή μας, από την πρώτη στιγμή, αυτής της προσπάθειας, Στέλιο Κουρουπάκη. Ευχαριστούμε ασφαλώς για μια ακόμη φορά την εταιρεία Tobea που δημιούργησε και μας προμηθεύει τους μηχανισμούς Seatrac και τον επικεφαλής της Ιγνάτιο Φωτίου.

Η ζωή όλων μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα», συμπληρώνει ο δήμαρχος κος Παπανικολάου. 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button