Δήμος Μαραθώνος: Τριήμερο δωρεάν στειρώσεων σε αδέσποτες γάτες

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο Δήμος Μαραθώνος, προχωρά για πρώτη φορά σε δωρεάν μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες 29 – 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στην Ε’ Κατασκήνωση Αγίου Ανδρέα (όπως προβλέπεται και από το Νόμο 4830/2021, άρθρο 10, παράγραφος 7) κατά τις ώρες  9.00-12.00, όπου μπορούν οι πολίτες να φέρνουν τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς τους κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 22943-20957 και 22943-20972.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Μαραθώνος, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την κτηνίατρο Ζωή Κοντού.

Επιπλέον, ενεργή θα είναι η συμμετοχή εθελοντών μελών του φιλοζωικού σωματείου «Η Κοίτη», της φιλοζωικής ομάδας «Οι Αδέσποτες» αλλά και εθελοντών του Δήμου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των γατιών είναι να μεταφέρονται από τους δημότες σε κλουβιά ασφαλείας (δεμένα με tire up) ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διαφυγής τους, πάνω στα οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση του σημείου περισυλλογής).

Μετά την στείρωσή τους, τα ζώα αφού ανακτήσουν πλήρως τις δυνάμεις τους μεταφέρονται από τους δημότες στο σημείο από όπου περισυλλέχθηκαν.

«Ελπίζουμε στην μεγάλη συμμετοχή και στην στήριξη της παρούσας προσπάθειάς μας για την μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων και για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος πιο φιλικού για τα ζώα και τον άνθρωπο» αναφέρει ο Δήμος Μαραθώνος.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -