Δήμος Πειραιά: Χρυσό βραβείο για το πρόγραμμα ανακύκλωσης «e-Κάνθαρος»

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Πειραιά, κατακτώντας το χρυσό βραβείο για το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης «e-Κάνθαρος» στα «Βest City Awards 2023».

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα (16/1), στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκε στον δήμο Πειραιά το βραβείο «GOLD» στην Ενότητα 2: Green City, «Δράσεις ενθάρρυνσης – ενημέρωσης πολιτών για την ανακύκλωση, για το σύστημα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Πηγή «e-Κάνθαρος», ενώ εκ μέρους του δήμου Πειραιά, το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Πειραιά υλοποιεί με επιτυχία, επί σχεδόν δύο χρόνια, το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Κάνθαρος» αποκλειστικά για νοικοκυριά και έχει ως στόχο τη διεύρυνση της ανακύκλωσης στην πόλη με τη μέθοδο της διαλογής στην πηγή. Μία μέθοδο η οποία έχει καθιερωθεί ευρωπαϊκά ως απαραίτητο στοιχείο για την αποτελεσματική ανακύκλωση απορριμμάτων.

Το πρόγραμμα «Κάνθαρος», σύμφωνα με τον δήμο Πειραιά, βασίζεται στη λογική του ‘όσο ανακυκλώνεις κερδίζεις’. Σημειώνεται ότι η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών πραγματοποιείται από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου πόρτα – πόρτα, σε προκαθορισμένα ημέρα και ώρα, ενώ με τη βοήθεια της τεχνολογίας καταμετράται η ποσότητα οικιακών απορριμμάτων που ανακυκλώνει κάθε νοικοκυριό και αναλόγως επιβραβεύεται με εκπτωτικά κουπόνια από επιχειρήσεις του Πειραιά.Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση, τόνισε: «Είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται πρωτοβουλίες και δράσεις του Δήμου Πειραιά, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν σε έναν ζωτικό τομέα, όπως είναι η ανακύκλωση. Το πρόγραμμα «Κάνθαρος» είναι μια σημαντική δράση προώθησης της ανακύκλωσης που υλοποιούμε στην πόλη μας, τα τελευταία δύο χρόνια, την οποία διευρύνουμε βήμα – βήμα στις γειτονιές του Πειραιά. Παράλληλα, δίνουμε ένα επιπλέον κίνητρο στους δημότες μας να γίνει η ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητάς τους, καθώς με τη συμμετοχή τους στον «Κάνθαρο» απολαμβάνουν εκπτώσεις και προσφορές από τα καταστήματα της πόλης.

Το πρόγραμμα «Κάνθαρος» έχει ιδιαίτερη απήχηση στους δημότες μας, καθώς συμμετέχουν περισσότερα από 2.000 νοικοκυριά, ενώ τα ποσοστά της ανακύκλωσης στην πόλη μας έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονός που μας γεμίζει ικανοποίηση, καθώς οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς. Πιστεύω ότι με το πρόγραμμα «Κάνθαρος», καθώς και με άλλες δράσεις ανακύκλωσης που υλοποιούμε, συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων στον Πειραιά και κατ΄ επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος. Βασική μας επιδίωξη είναι να γίνει ο Πειραιάς μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον, με ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -