ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Σάμου: Παρέχει καθημερινά νερό και τροφή στις αδέσποτες γάτες του πρώην ΚΥΤ

Οι εκατοντάδες αδέσποτες γάτες στο πρώην ΚΥΤ της Σάμου «έκλεψαν την παράσταση» την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της παράδοσης του χώρου στον δήμο Ανατολικής Σάμου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μάλιστα κάποιες από αυτές έσπευσαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού να ανεβούν στην εξέδρα απ’ όπου μιλούσε και να μπερδευτούν στα πόδια του. Το γεγονός προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

«Με επιστολή μας προς τις ζωοφιλικές οργανώσεις στη Σάμο και σε συνεργασία με τον Δήμο ζητήσαμε την άμεση ενεργοποίησή τους με κόστος που θα αναλάβει το Υπουργείο στην κατεύθυνση της σωτηρίας των ζώων» λέει ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καρράς αναφερόμενος στις αδέσποτες γάτες του πρώην καταυλισμού σημείωσε πως «μπορεί το ΚΥΤ της ντροπής να έκλεισε οριστικά όμως μέσα σε βουνά από σκουπίδια, παραπήγματα, αυτοσχέδιες κατασκευές και κατεστραμμένα κοντέινερ ένας μεγάλος αριθμός από γάτες προσπαθούν να καταλάβουν πρώτον πού εξαφανίστηκαν όλοι και δεύτερον αναζητούν τροφή, νερό και λίγα χάδια».

Όπως έγινε γνωστό ήδη ενεργοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου και σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις αποφασίστηκε να παρέχεται καθημερινά νερό και τροφή σε τέσσερα σημεία του κλειστού ΚΥΤ. Επίσης ξεκίνησε η μεταφορά ζώων που χρίζουν βοηθείας και στις προσεχείς προγραμματισμένες στειρώσεις να στειρωθούν όσες περισσότερες γάτες γίνεται.

«Ο αριθμός των αδέσποτων ζώων είναι πράγματι παρά πολύ μεγάλος τόσο για να φιλοξενηθεί κάπου όσο και να ελεγχθεί. Αλλά οι περισσότερες είναι υγιέστατες και πανέμορφες οπότε και απευθύνουμε έκκληση σε όποιον σκέφτεται ή θέλει να βοηθήσει να υιοθετήσει ένα γατάκι από τα αδέσποτα του πρώην ΚΥΤ» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button