Δήμος Θεσσαλονίκης: Drones μεταφέρουν… ηλεκτρικά πατίνια

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Οργανισμοί, εταιρείες, εκπαιδευτικά ιδρύματα συμμετέχουν στην ετήσια γιορτή βιώσιμης κινητικότητας με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση που διοργανώνεται για 5η χρονιά, στην παραλία της Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Μάλιστα εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες, όπου drones μετέφεραν μέχρι και ηλεκτρικά πατίνια.

Στο «Voltάρω 5» παρουσιάστηκαν επιβατικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πρωτοποριακά μοντέλα από ηλεκτρικά ποδήλατα, scooters και πατίνια και για πρώτη φορά ηλεκτρικό λεωφορείο, επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα ελληνικής κατασκευής με ειδικές προσαρμογές για άτομα με αναπηρίες και οι επισκέπτες ενημερώνονται για τις ενεργειακές δυνατότητες των ηλεκτρικών φορτιστών.

«Κάθε χρόνο αυτή η γιορτή που διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος γίνεται και μεγαλύτερη. Είμαστε εδώ με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ηλεκτροκίνητα πατίνια, με drones, με μέσα όλων των ειδών για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο, στους πολίτες και στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας ότι ξημερώνει μία διαφορετική ημέρα, πιο φιλική στο περιβάλλον» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τι απόλαυσαν οι Θεσσαλονικείς

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη μεταφορά από αέρος ηλεκτρικών πατινιών στον χώρο της παραλίας, στον υπαίθριο χώρο δίπλα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη βοήθεια drones στο πλαίσιο παρουσίασης της έξυπνης “πράσινης” πρακτικής που ήδη εφαρμόζεται συστηματικά σε άλλες χώρες.

Επιπλέουν είχαν την ευκαιρία να κάνουν test drive με ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα και «να γράψουν» χιλιόμετρα στα 50 spin bikes. Το χρηματικό αντίτιμο για την ενέργεια που θα συγκεντρωθεί θα αποδοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες κατασκευών από μεταχειρισμένα υλικά, με στόχο, εκτός από την ψυχαγωγία, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις καλές πρακτικές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

http://https://www.youtube.com/watch?v=Z7Lyhu0Z5VU

Πηγή: GRtimes

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -