Δήμος Τριπόλεως: Τα άτομα με αναπηρία απέκτησαν την δική τους στέγη

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στέγη βρήκαν άτομα με αναπηρία στο Δήμο Τρίπολης. Μια κοινωνική δομή η οποία χρειάζονταν στην περιοχή και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα ΑμεΑ να ζήσουν αυτόνομα.

Μάλιστα τα εγκαίνια της «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Τρίπολης», πραγματοποιήθηκαν στην οδό «Κ. Παλαιολόγου 3. Η πράξη έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Στέγη έχει δυναμικότητα 4 ατόμων με Αναπηρία.

Στόχος – σύμφωνα με όσα ο Δήμος Τρίπολης υποστηρίζει – είναι η εξασφάλιση του πρωταρχικού δικαιώματος για ανεξάρτητη διαβίωση σε άτομα με Αναπηρία, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελουμένων, η αποφυγή στιγματισμού, η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και η πορεία προς την ομαλή κοινωνική ένταξη.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, αναφέρει: «Σε όλη τη διάρκεια αυτής της θητείας μας, επεκτείναμε τις νέες δομές φροντίδας, διασφαλίζοντας ότι κανείς δε θα μείνει μόνος και αβοήθητος. Δημιουργήσαμε ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία, Κέντρο Κοινότητας, υλοποιούμε πρόγραμμα ΤΕΒΑ και σήμερα εγκαινιάσαμε τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Τρίπολη, για συμπολίτες που δεν έχουν κάποιον να τους φροντίσει. Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία των πολιτών και των φορέων του Δήμου μας για τη λειτουργία της Δομής.»

Παρόμοιες δομές πρέπει να υπάρχουν σε όλα τα μήνη και πλάτη της χώρας, διότι οι άνθρωποι με αναπηρία, πρέπει να έχουν το δικό τους σπίτι, είτε έχουν κάποιον να τους φροντίζει ή όχι.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -