ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Δωρεάν Rapid Test από 30 Μαρτίου έως και 2 Απριλίου

 Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιούνται από Τρίτη 30 Μαρτίου έως και Παρασκευή 2 Απριλίου, από τις 10.00 έως τις 15.00  στο δημοτικό πάρκινγκ, έναντι Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου στη Δ.Ε. Βούλας, σε συνεργασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Οι πολίτες που επιθυμούν να εξεταστούν θα προσέρχονται πεζοί και θα εξετάζονται χωρίς ραντεβού, από κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ. Για τη νόμιμη μετακίνηση επιλέξτε την αποστολή μηνύματος τύπου 1 στο 13033.

Η εξέταση αφορά σε άτομα άνω των 10 ετών οι οποίοι πρέπει να έχουν μαζί τους, α)ταυτότητα ή διαβατήριο, β)ΑΜΚΑ και γ)κινητό τηλέφωνο για την αποστολή του αποτελέσματος.

 Η διαδικασία της δειγματοληψίας διαρκεί 2 λεπτά και οι εξεταζόμενοι θα ενημερώνονται:

  • σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος μέσω τηλεφώνου εντός μισής ώρας, προκειμένου να προσέλθουν για επανεξέταση.
  • σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω γραπτού μηνύματος (sms) εντός 24 ωρών. Λόγω της ταυτόχρονης διενέργειας πολλών Rapid Test, υπάρχει περίπτωση είτε να καθυστερήσει η αποστολή των μηνυμάτων από το πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΔΥ, είτε να μην αποσταλεί καθόλου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς αν το αποτέλεσμα ήταν θετικό, θα είχαν ειδοποιηθεί άμεσα από τον ΕΟΔΥ.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα που μας κοινοποίησε ο ΕΟΔΥ κατά την διενέργεια Rapid Test στο πλακόστρωτο της παραλίας Βάρκιζας στη Δ.Ε. Βάρης την Κυριακή 28 Μαρτίου, στους 479 εξεταζόμενους εντοπίστηκαν 9 θετικά αποτελέσματα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button