ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Βύρωνα: Απινιδωτές σε όλους τους δημοτικούς χώρους άθλησης

Το περιστατικό με την κατάρρευση μέσα στο γήπεδο του Δανού διεθνή ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν, κατά τη διάρκεια αγώνα για το EURO 2020, κινητοποίησε άμεσα τον Δήμο Βύρωνα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η δημοτική Αρχή προχώρησε αμέσως σε έρευνα και μελέτη για την αγορά απινιδωτών, οι οποίοι θα διανεμηθούν σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, με εξαίρεση του κολυμβητήριο, καθώς αυτό ήδη διαθέτει.

Ταυτόχρονα, προγραμματίστηκε εκπαίδευση των εργαζομένων για τον χειρισμό των απινιδωτών και την εκτέλεση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ). Η εκπαίδευση θα γίνει σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, όπως το ΕΚΑΒ, η Καρδιολογική Εταιρεία, η Αναισθησιολογική Εταιρεία κ.α.

Όπως ενημέρωσε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Βύρωνα είναι ήδη εφοδιασμένες με ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό, για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας ή τραυματισμών, που μπορεί να προκύψουν κατά την άσκηση των αθλητών, αλλά και των αθλούμενων πολιτών.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button