Δημοσκόπηση Star: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ – Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Η πρώτη δημοσκόπηση του Star και της GPO, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Η έρευνα σε δείγμα 1100 ατόμων, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη στον απόηχο των τάσεων διάσπασης στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία κρατά την πρωτιά με άνεση, καθώς το ποσοστό της βρίσκεται στο 36,6%. Ακολουθεί «η μάχη της Κεντροαριστεράς», με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ελεύθερη πτώση και ποσοστό 12,9% και το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί κατά πόδας, με 11,9%. Το ΚΚΕ καταλαμβάνει το 8,5% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,5%.

Πόσο σας ανησυχεί το ενδεχόμενο γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή;

Πολύ, απαντά το 53,3% και αρκετά το 36,5%. Στον αντίποδα, το 9,8% δεν ανησυχεί.

Η θέση της χώρας μας

Το 65,4% ζητά από την Ελλάδα να διατηρήσει στάση ουδετερότητας στον πόλεμο της Χαμάς με το Ισραήλ. Την ίδια ώρα το 18,4 ζητά να πάρουμε θέση υπέρ του Ισραήλ και το 11,4%, θέση υπέρ της Παλαιστίνης.

Η πορεία της κυβέρνησης

Θετικά και μάλλον θετικά, απαντά το 43%, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών. Στον αντίποδα, το 54,4% κρίνει την πορεία της κυβέρνησης αρνητικά

Ακρίβεια, αυτή η μάστιγα

Η ακρίβεια εξακολουθεί να «κρατά τα ηνία» του μεγαλύτερου προβλήματος και ποσοστό 55,5%. Ακολουθεί η οικονομία με 21,6%, η εγκληματικότητα με ποσοστό 8,1% και η Κλιματική Αλλαγή με 8,5%.

Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη το 48% θεωρεί καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 13,8% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κ.Μητσοτάκης. Ακολουθεί δεύτερος ο Δ.Κουτσούμπας, τρίτος ο Ν. Ανδρουλάκης, τέταρτη η Ζ. Κωνσταντοπούλου και  τέταρτος ο Στ. Κασσελάκης.

Περί ΣΥΡΙΖΑ ο λόγος

Οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων τονίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση με ποσοστό 22,6% και προς τη λάθος, με ποσοστό 70,6%.

Η ηγεσία Κασσελάκη από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει με ποσοστό 77,7% πως η πορεία του κόμματος είναι σωστή, με το 13,1% να δηλώνει πως η κατεύθυνση είναι λάθος.

Η Ομπρέλα και οι διαφωνούντες

Και πάλι, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν «κόκκινη κάρτα» στους διαφωνούντες, καθώς σε ποσοστό 76,2% τονίζουν πως οι τελευταίες κινήσεις δεν συμβάλλουν στην ενότητα του κόμματος.

Να μείνουν ή να αποχωρήσουν;

Να παραμένουν, τονίζει το 48,6% και να αποχωρήσουν, το 43%.

Θεωρείται ότι ιδεολογικά ο Στέφανος Κασσελάκης είναι…

Αριστερός, απαντά το 6,1%

Κεντροαριστερός, απαντά το 17,4%

Κεντρώος, το 15,6%

Κεντροδεξιός, το 17%

Δεξιός, το 14,3%

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 36,6%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 12,9% και το ΠΑΣΟΚ με 11,9%. Το ΚΚΕ καταλαμβάνει το 8,5% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,5%.

Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας, «φαίνονται» εκτός Βουλής.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -