Διπλή αισθητική και λειτουργική παρέμβαση στη γειτονιά του Μετς

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Έργα ανάπλασης στην περιοχή του Μετς όπου ανακατασκευάστηκε η παιδική χαρά και το Αθλητικό Κέντρο στο Άλσος Λογγίνου.

Το έργο είναι δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου» η δημοτική Αρχή έδωσε νέα πνοή σε έναν ξεχωριστό πνεύμονα πρασίνου, επανεντάσσοντας τον στην καθημερινότητά των κατοίκων της γειτονιάς.

Το Άλσος Λογγίνου, έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης, επέστρεψε αναβαθμισμένο και αποδόθηκε στους κατοίκους της περιοχής, έχοντας πλέον περισσότερα από 2.500 νέα φυτά που συμβάλλουν σημαντικά στην τόνωση της βιοποικιλότητας του. Οι φυσικές χωμάτινες διαδρομές έκτασης 2.200 τ.μ. αναβαθμίστηκαν, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν τον περίπατό τους ή να αθληθούν, ενώ οι υπηρεσίες τοποθέτησαν νέο αστικό εξοπλισμό (παγκάκια, περίφραξη και καλάθια απορριμμάτων), καθώς και σύγχρονες υποδομές που διασφαλίζουν μια φιλική προς το περιβάλλον συντήρηση του χώρου.

Παράλληλα, το υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ ανακαινίστηκε πλήρως και ήδη φιλοξενεί δεκάδες μικρούς και μεγάλους λάτρεις του αθλήματος, ενώ και η παιδική χαρά του Άλσους αναμορφώθηκε, αποκτώντας νέο σύγχρονο εξοπλισμό, νέα όργανα παιχνιδιού, πολυσύνθετα ξύλινα σπιτάκια, κούνιες, τραμπάλες και παιχνίδια ελατηρίου.Λίγα μόλις μέτρα μακριά από το αναβαθμισμένο Άλσος Λογγίνου, ο δήμος κατασκεύασε από την αρχή έναν σύγχρονο πεζόδρομο, ο οποίος ενώνεται αρμονικά με το Άλσος, επιτρέποντας στους περίοικους και τους επισκέπτες να το επισκεφτούν περπατώντας, εύκολα και με ασφάλεια.

Στις δύο πλευρές του πεζόδρομου, οι τεχνικές υπηρεσίες κατασκεύασαν δύο χαμηλά τοιχία με πέτρινη επένδυση, τα οποία ενσωματώνονται ιδανικά στο πράσινο περιβάλλον και κατευθύνουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τους νέους κατάφυτους χώρους του πάρκου. Επίσης, ο πεζόδρομος απέκτησε νέο αστικό εξοπλισμό αλλά και υποδομές για ΑμΕΑ, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου φρόντισαν το πράσινο, προχωρώντας παράλληλα σε νέες φυτεύσεις.Τέλος, εγκατέστησαν ένα σύγχρονο αρδευτικό σύστημα, συντήρησαν και επισκεύασαν τον υπόγειο αγωγό ομβρίων, τοποθέτησαν νέα φωτιστικά σώματα και ανακατασκεύασαν τις υποδομές του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, ώστε η περιοχή να είναι πάντα επαρκώς φωτισμένη, παρέχοντας μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας στους επισκέπτες και τους περίοικους.Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σημείωσε: «Η Αθήνα, στην κατάσταση που είχε βρεθεί τα τελευταία χρόνια, δεν χρειαζόταν μόνο μεγάλα έργα, αλλά και πολλά μικρά που θα έκαναν τη διαφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων της. Είχε ανάγκη από μια «επανεκκίνηση», από πολύπλευρες παρεμβάσεις ουσίας, που θα άλλαζαν ριζικά την όψη των 129 γειτονιών της πόλης. Η φροντίδα των πάρκων, των παιδικών χαρών και των αθλητικών εγκαταστάσεων, η βελτίωση των υποδομών και του αστικού εξοπλισμού, είναι έργα που στερήθηκαν οι Αθηναίοι. Είναι παρεμβάσεις που δεσμευτήκαμε απέναντι στους δημότες και οι οποίες, μέρα με τη μέρα γίνονται πράξη, φέρνοντας μας ακόμη πιο κοντά στον τελικό στόχο για μια ζωντανή, ασφαλή, βιώσιμη και υγιή πόλη».

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -