ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Dolphin Spirit: Ρομποτικά ζώα σε πάρκα & πανέξυπνα θηλαστικά στη θάλασσα

Το πρότζεκτ Dolphin Spirit, «Πνεύμα των Δελφινιών» έχει το πιο κατάλληλο όνομα: την απελευθέρωση των δελφινιών από τα θαλάσσια πάρκα. 

Στη θέση των ζωντανών δελφινιών, οι εμπνευστές του Dolphin Spirit θέλουν να γεμίσουν τις πισίνες και τις δεξαμενές των πάρκων με ρομποτικά δελφίνια που εξωτερικά δεν θα διαφέρουν σε τίποτα από τα πανέξυπνα θηλαστικά. 

Η Delle, το πρωτότυπό βάρους 275 κιλών και μήκους 2,6 μέτρων, έχει συνθετικό μέτρα από ιατρική σιλικόνη και κολυμπά, καταδύεται και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως τα πραγματικά δελφίνια. Η εταιρεία έχει βαθιά και μακροχρόνια τεχνογνωσία καθώς είχε σχεδιάσει και τα θαλάσσια ρομπότ που είχαν χρησιμοποιηθεί στις blockbuster ταινίες Free Willy και Deep Blud Sea.

Οι υπεύθυνοι της Edge Innovation θέλουν να καθιερώσουν μια διαφορετική εμπειρία εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για όλους. «Θέλουμε να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός μέλλοντος γεμάτου θαυμαστές εμπειρίες, ενθουσιασμό και μάθηση, αλλά όχι εις βάρος των ζώων που αγαπάμε τόσο πολύ», υπογραμμίζει η Edge Innovation.

Η τεχνολογία των animatronics ίσως φέρει πίσω τους θεατές που αποθαρρύνονται από τις πρακτικές που ακολουθούν πάρκα όπως το SeaWorld και που καταδικάζουν τις συνθήκες διαβίωσης και αντιμετώπισης των θαλάσσιων πλασμάτων. Αρκετά κράτη ήδη αρχίζουν να περιορίζουν την χρήση ζώων για την «διασκέδαση» ανθρώπων.

Η πρώτη πιλοτική ατραξιόν με ρομποτικά δελφίνια είναι προγραμματισμένη να ανοίξει το καλοκαίρι του 2022.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button