Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την Affidea στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Στη δωρεά ενός προηγμένου ιατρικού μηχανήματος για τον εξοπλισμό του τμήματος Χειρουργικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα, προχώρησε ο Όμιλος Affidea, υποστηρίζοντας το έργο του Σωματείου ΠΑΙ.Δ.Υ, έχοντας ως γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας υγείας των παιδιών.

Συγκεκριμένα, δώρισε μια υπερσύγχρονη συσκευή εκπαίδευσης λαπαροσκόπησης, πιστοποιημένη με ISO 13485. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με τις πιο σύγχρονες εφαρμογές, ενώ παρέχει και την δυνατότητα πρόσβασης σε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η Affidea τιμήθηκε για την προσφορά της με ειδική πλακέτα σε εκδήλωση κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η επίσημη παραλαβή του τεχνολογικού εξοπλισμού από τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής «Αγία Σοφία», κ. Νικόλαο Χριστόπουλο, την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024. Η συγκεκριμένη συσκευή είναι η πρώτη την οποία προμηθεύεται το Νοσοκομείο και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βιωματική εκπαίδευση των χειρουργών.

Όπως σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Καρούτζος: «Είμαστε ευτυχείς που ενισχύουμε το έργο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και ενώνουμε δυνάμεις με το ΠΑΙ.Δ.Υ για την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας. Με αυτήν την πρωτοβουλία προάγεται η κλινική εξειδίκευση και το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου, ανεβάζοντας τον πήχη στη φροντίδα υγείας για όλα τα παιδιά».

Από την πλευρά του Σωματείου ΠΑΙ.Δ.Υ, η Πρόεδρος κα Μαρία Μηλαΐτη, σημείωσε: «Η στήριξη του Ομίλου Διαγνωστικών Κέντρων Αffidea μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Πρόκειται για μια δράση ουσίας, εστιασμένη στον εντοπισμό ιατρικών προβλημάτων και αναγκών, προς όφελος των παιδιών».

 

 

 

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea

 

Ο Όμιλος Affidea αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες. Τα διαγνωστικά κέντρα Affidea λειτουργούν στην Ελλάδα από το 2005, μέσω ενός πανελλαδικού δικτύου, και είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, όλα τα δημόσια ταμεία και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

 

Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός της Affidea είναι ο νεότερος στην Ευρώπη, καθώς διαθέτει τα πιο εξελιγμένα συστήματα μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας, ψηφιακής μαστογραφίας 3D και υπερηχοτομογραφίας, με τεχνολογία επικεντρωμένη στους εξεταζόμενους. Όλα τα κέντρα είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189.

 

Σημειώνεται ότι τα διαγνωστικά κέντρα Affidea έχουν βραβευθεί και περιλαμβάνονται στη λίστα “EuroSafe Wall of Stars” ως τα καλύτερα και ασφαλέστερα της Ευρώπης από πλευράς ακτινοπροστασίας, καθώς εφαρμόζουν κατ’ αποκλειστικότητα το πρόγραμμα διαχείρισης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας.

 

Ο Όμιλος Affidea αναπτύσσεται δυναμικά, επενδύοντας στην ανάπτυξη νέων κέντρων και επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών του. Στόχος της Affidea είναι η μετάβαση στο μοντέλο του «έξυπνου διαγνωστικού κέντρου» με ψηφιακές διαδικασίες, που θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο και περιορίζουν το αποτύπωμα στο περιβάλλον.

 

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα, σε LinkedIn, Facebook και Instagram.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -