ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΨΥΧΗ

Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με τη χρήση της Melapus!

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και με την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας

Η Melapus, η μεγαλύτερη online πλατφόρμα τηλε-ψυχιατρικής στην Ευρώπη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και με την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, στέκεται στο πλευρό του κάθε πολίτη και προσφέρει δωρεάν, για τους επόμενους 3 μήνες, το λογισμικό βιντεοκλήσης, με το οποίο ψυχίατροι και πιστοποιημένοι ψυχολόγοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς για εκτίμηση, ενημέρωση και στήριξη των ευπαθών ομάδων και χρόνιων ασθενών που χρειάζονται βοήθεια λόγω της επιδημίας Covid-19.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Η κρίσιμη κατάσταση που περνάει η χώρα και οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αφήνουν  ισχυρό ψυχολογικό αποτύπωμα και πολύς κόσμος έχει την ανάγκη  υποστήριξης από ειδικό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομπρέλα προστασίας γύρω από τους πολίτες της Αττικής και η ψυχολογική υποστήριξή τους εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται με στρατηγική και συνέπεια. Oι πολίτες δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε δίπλα τους και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να αναχαιτίσουμε την επιδημία, διατηρώντας τη σωματική και τη ψυχική μας υγεία».

Ο Νίκος Γκούβας, Ψυχίατρος, Πρόεδρος του Κλάδου Πληροφορικής και Καινοτομίας της ΕΨΕ & Ιδρυτής της Melapus αναφέρει:

Κάτω από αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, είναι ευθύνη όλων των ειδικών ψυχικής υγείας να στηρίξουμε ουσιαστικά τους συμπολίτες μας με την παροχή των υπηρεσιών μας. Διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο, που δοκιμάζεται όχι μόνο η σωματική μας υγεία, αλλά και η ψυχική. Είναι σημαντικό ν’ αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που είναι μπροστά μας με σοβαρότητα και ανθρωπιά. Ευτυχώς, η εξέλιξη της τεχνολογίας, με τη χρήση της τηλε-ιατρικής, έχει ήδη βοηθήσει δραματικά στο να φέρει τον πολίτη πιο κοντά στη ψυχική υγεία. 

Σκοπός των υπηρεσιών μας είναι να μη νιώσει κανένας συνάνθρωπός
μόνος και αβοήθητος.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με πολύ απλουστευμένη λογική ώστε να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε με ένα κλικ. Η online (διαδικτυακή) συνεδρία με την ειδική εφαρμογή βιντεοκλήσης της Melapus δεν χρειάζεται εγκατάσταση επιπλέον προγράμματος για τη συνεδρία. Αρκεί ένα laptop και μια σύνδεση στο ίντερνετ.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, με την στήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και της Melapus, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συνδράμουν τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.

Τα βήματα:

Κάντε εγγραφή στο

https://melapus.com/el/signup

Αμέσως μετά θα σας σταλούν οδηγίες στα email που θα δηλώσετε

Διαβάστε περισσότερα για την εταιρεία εδώ.


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Σχετικά άρθρα

Back to top button