ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν rapid test: Η Ελλάδα η πρώτη χώρα που το εφαρμόζει για όλους κάθε εβδομάδα στα φαρμακεία

Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά από το τέλος Μαρτίου σε δωρεάν rapid test σε όλον τον πληθυσμό της χώρας. Πρόκειται για τεστ νέας τεχνολογίας, τα λεγόμενα self-test, που δεν υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Τα self-test είναι ατομικά τεστ τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία και να τα κάνουν μόνοι τους, στο σπίτι τους.

  • Η χώρα προχωρά από τις 300.000 τεστ ανά εβδομάδα σε, δυνητικά, έως και 10 εκατ. την εβδομάδα.
  • Κάθε πολίτης από τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου θα μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με την επίδειξη του αριθμού ΑΜΚΑ και χωρίς συνταγογράφηση.

Δωρεάν rapid test

Από το τέλος Μαρτίου – αρχές Απριλίου κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του ένα δωρεάν τεστ ανά εβδομάδα, παρέχοντας απλώς τον ΑΜΚΑ στον φαρμακοποιό. Έτσι, κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να επιτηρεί ατομικά τη διασπορά του ιού.
Με την παροχή ενός δωρεάν τεστ ανά εβδομάδα για κάθε πολίτη μπαίνει σε εφαρμογή μία νέα πολιτική η οποία θα συμπληρώσει την εθνική στρατηγική για τα τεστ και θα μας επιτρέψει να περάσουμε από την πραγματοποίηση περίπου 300.000 τεστ εβδομαδιαία σε έως και 10.000.000 τεστ κάθε εβδομάδα.

Γιατί αυτά τα μαζικά δωρεάν τεστ στους πολίτες, δεν γίνονταν τόσο καιρό

Πρόκειται για τεστ νέας τεχνολογίας, τα λεγόμενα self-test, που δεν υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα. H Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που θα τα προμηθευτεί και θα τα χρησιμοποιήσει, όπως έπραξε άλλωστε και στην περίπτωση των rapid test.
Τα self-test είναι ατομικά τεστ τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία και να τα κάνουν μόνοι τους, στο σπίτι τους.

Πιερρακάκης σε ΣΚΑΪ: Ετοιμάζουμε πλατφόρμα για να δηλώνονται τα θετικά αποτελέσματα των self test

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επίταξη γιατρών: Πώς θα γίνει – Φύλλα πορείας σε 206 ιδιώτες γιατρούς

 


 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button