Δύο φάλαινες μπελούγκα ετοιμάζονται να ζήσουν ελεύθερες στη θάλασσα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Δύο φάλαινες μπελούγκα θα μεταφερθούν σε ένα γιγάντιο υδάτινο πάρκο της Ισλανδίας με σκοπό τελικά να απελευθερωθούν σε ένα καταφύγιο ανοιχτής θάλασσας στα ανοικτά των ακτών της χώρας.

Οι Little Grey και Little White είχαν μεταφερθεί το 2020 από τη Σαγκάη με σκοπό να ζήσουν ελεύθερες, αλλά αντιμετώπισαν σειρά προβλημάτων σχετικά με τον εγκλιματισμό στο νέο τους σπίτι.

Μετά από μόλις τέσσερις μήνες στην ανοιχτή θάλασσα, μεταφέρθηκαν σε μια εσωτερική μονάδα φροντίδας για να προστατευθούν από τον σκληρό χειμώνα της Ισλανδίας. Τα κύτη αναγκάστηκαν ωστόσο να μείνουν εκεί καθώς το υδάτινο πάρκο ανοιχτής θαλάσσης που ετοιμαζόταν για αυτά καθυστέρησε να ολοκληρωθεί λόγω των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Τώρα, ως ενδιάμεσο βήμα για την πλήρη ελευθερία τους, έρχεται αυτή η γιγάντια δομή στην Ισλανδία πλάτους 50 μέτρων και 17 τόνων, η οποία θα επιτρέψει στις φάλαινες να έχουν ένα σπίτι πριν τελικά απελευθερωθούν σε καταφύγιο ανοιχτής θαλάσσης στις ακτές της χώρας.

Πρόκειται για έναν ειδικά σχεδιασμένο βιότοπο που βρίσκεται στο απομακρυσμένο ισλανδικό νησί Heimaey. Οι φάλαινες θα φτάσουν  εκεί με ρυμουλκό μετά από ταξίδι 48 μιλίων που θα κρατήσει 6 ώρες.

Η Little Gray λέγεται ότι είναι «πολύ παιχνιδιάρα» και έχει και μία πιο άτακτη πλευρά. Όσοι τη φροντίζουν λένε ότι συνηθίζει να φτύνει νερό στην ομάδα. Η Little White από την άλλη είναι πολύ πιο επιφυλακτική, αλλά εξακολουθεί να της αρέσει να παίζει και να δημιουργεί στενούς δεσμούς με τους φροντιστές της.

Υπάρχουν περίπου 200.000 φάλαινες μπελούγκα στην άγρια φύση. Έχουν το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα και μεγαλώνουν μόνο έως 4 μέτρα μήκος, ύψος σχεδόν διπλάσιο δηλαδή, από έναν ενήλικα άνδρα.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -