Δυο πελώρια πλεγμένα χέρια σε αγκαλιά σε πάρκο της Βοστώνης

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Προσφάτως, στο Boston Common, το πιο παλιό δημόσιο πάρκο της Βοστώνης, της πόλης όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η Κορέτα Σκοτ Κινγκ, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Η Αγκαλιά».

Πλεγμένα σε αγκαλιά τα χέρια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και της Σκοτ, σύνθεση που εμπνεύστηκε ο γλύπτης Χανκ Γουίλις Τόμας από φωτογραφία του 1964 τη στιγμή που οι δύο έμαθαν ότι δόθηκε στον Κινγκ το Νόμπελ Ειρήνης.«Η Κορέτα Σκοτ Κινγκ είναι στο κάτω μέρος της αγκαλιάς· μπορείς να δεις τη χαρά και την αγάπη στη φωτογραφία αλλά μπορείς να τη δεις να κρατά, στην κυριολεξία, το βάρος του Δρος Κινγκ στα χέρια της» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Embrace Boston, Imari Paris Jeffries.

«Αποδεικνύει επίσης και τη δύναμη των Μαύρων γυναικών και των γυναικών εν γένει, που ήταν το στήριγμα και οι προστάτες των κινημάτων σε αυτή τη χώρα».Οι Σκοτ και Κινγκ μεγάλωσαν στον Νότο. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1950 όταν σπούδαζαν στο New England Conservatory of Music και το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, αντιστοίχως. Η Σκοτ ισχυρίστηκε ότι, στο πρώτο τους ραντεβού, ο Κινγκ είπε ότι σχεδίαζε να «βάλει τέλος στους νόμους (διακρίσεων) Jim Crow». Παντρεύτηκαν στην Αλαμπάμα, 16 μήνες αργότερα.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -