Εκδηλώσεις για παιδιά στη Μονεμβασιά στο πλαίσιο της καμπάνιας «Europe in my Region»

Δείτε επίσης

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Europe in my Region» με θέμα «Μονεμβασία, ένα πέτρινο καράβι που ταξιδεύει στο χρόνο» η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου συνεχίζει να διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις στην εν λόγω περιοχή της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 6 Νοεμβρίου έλαβε χώρα το διαδραστικό παιχνίδι «Ψάξε λέξη ταιριαστή στην Μονεμβασιά να βρεις», μια ακροστιχίδα της Μονεμβασιάς, ο μύθος της Αρπαγής της Ευρώπης, γρίφοι και ομαδικά παιχνίδια, τα οποία μπλέκονται αρμονικά και ταξιδεύουν στο πέτρινο καράβι.

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, η Ηρώ Θεοδώρου από την ομάδα “Κοκου-μουκλό” και η Μαρίζα Μταϊφά από το “Γουτού γουπατού project” σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας άνοιξαν τις βαλίτσες τους και άρχισαν να … μπερδεύουν ιστορίες από τα παλιά, χρώματα και συναισθήματα με φόντο το φρούριο της Μονεμβασιάς.

Το εργαστήριο είχε σκοπό κάθε παιδί να κατασκευάσει την δική του κούκλα και να φανταστεί τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του χαρακτήρα – κούκλας. Η δράση ολοκληρώθηκε με μια μικρή παρουσίαση. Στην Πλατεία Ελκομένου Χριστού μαζεύτηκαν πάνω από 55 παιδιά. Το καθένα έφτιαξε και πήρε μαζί του τη δική του, μοναδική κούκλα.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -