ΕΚΠΑ: Σε αναστολή ο καθηγητής που καταγγέλλουν φοιτήτριες για σεξουαλική παρενόχληση

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε ο καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, τον οποίο κατήγγειλαν φοιτήτριες για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η ένορκη διοικητική εξέταση, που έγινε μετά τις καταγγελίες, κατέληξε σε πόρισμα, το οποίο αποδέχθηκε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΠΑ.

Η Σύγκλητος παρέπεμψε τον διδάσκοντα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιδρύματος και μέχρι τότε αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του καθηγητή.

Προηγήθηκε παρέμβαση φοιτητών έξω από το γραφείο του διδάσκοντα, με αίτημα την άμεση και οριστική απομάκρυνσή του από το ΕΚΠΑ. Φοιτήτριες ανέφεραν ότι ο καθηγητής ζητούσε φωτογραφίες με «ακατάλληλο περιεχόμενο», από κοπέλες που παρακολουθούσαν το μάθημά του.εκπα εμμε«Η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή. Πρόκειται για καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ ο οποίος ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο, γυμνές», δήλωσε στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη της σχολής.εκπα εμμεΗ ίδια συμπλήρωσε ότι, από όσο γνωρίζει ο φοιτητικός σύλλογος, οι καταγγελίες σε βάρος του διδάσκοντα δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά και «αντιδεοντολογική συμπεριφορά, τόσο απέναντι σε φοιτητές -περιπτώσεις bullying- όσο και απέναντι σε καθηγητές».

Σε ερώτηση αν ο καθηγητής έλεγε σε φοιτήτριες ότι θα περάσουν το μάθημά του αν ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του, η Ιωάννα Καρδούλα, φοιτήτρια της σχολής, δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Έχουν υπάρξει τέτοια περιστατικά. Στα μαθήματα που κάνει, τα οποία είναι συνήθως οπτικοακουστικού περιεχομένου, να έχει σχολιάσει σε εργασία για παράδειγμα το μπούστο ή οτιδήποτε. Όπως γίνεται κατανοητό, αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα, το να δώσουν μία φωτογραφία τέτοιου περιεχομένου, αυτό βγαίνει από τα συμφραζόμενα».

Παράλληλα, στο βραδινό δελτίο του Kontra Channel μίλησε ανώνυμα ένας φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «αντιπαιδαγωγική και εκφοβιστική συμπεριφορά» του συγκεκριμένου καθηγητή απέναντι του, ενώ αναφέρει πως δεν ήταν λίγες οι φορές που αρνούνταν να του απαντήσει σε ερωτήσεις και του έκλεινε την πόρτα του γραφείου του. 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -