Εκπληκτικό! Δελφίνι «υιοθέτησε» ένα μωρό φάλαινα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στα ανοικτά των ακτών της Νέας Ζηλανδίας, μια ομάδα θαλάσσιων βιολόγων ανακάλυψε μία μαμά – δελφίνι που είχε υιοθετήσει ένα μωρό φάλαινα. 

Η Ερευνητική Ομάδα Far Out Ocean που εδρεύει στο Kiwi ανακάλυψε τα θηλαστικά να πλέουν στον κόλπο των Νησιών της Βόρειας Νέας Ζηλανδίας. Μάλιστα μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων έχει εντοπίσει το «ζεύγος» δύο φορές.

Αν και δεν είναι ανήκουστο τα δελφίνια να υιοθετούν μωρά άλλων ειδών, είναι πολύ σπάνιο να καταγράφεται το φαινόμενο με τόσο σημαντική διαφορά στο μέγεθος των ειδών. Τα «δελφίνια της φιάλης» που βρίσκονται στο γένος Tursiops μπορούν να φτάσουν τα 300, ενώ οι φάλαινες που ανήκουν στο γένος Γλοβικέφαλος όπως η συγκεκριμένη μπορούν να φτάσουν τους δύο τόνους σε βάρος και τα έξι μέτρα σε μήκος.

«Ίσως είχε χάσει το δικό της μωρό», εξήγηση η ερευνήτρια Jochen Zaeschmar για τη συμπεριφορά του δελφινιού. Σύμφωνα με το Good News Network, το 2019 ερευνητές στη Γαλλική Πολυνησία βρήκαν ένα δελφίνι που είχε υιοθετήσει ένα μωρό φάλαινας, ενώ το ζευγάρι έμεινε μαζί για τρία χρόνια.

Οι επιστήμονες δεν ξέρουν γιατί συμβαίνει αυτό ακριβώς, και υπάρχουν υποθέσεις ότι είναι το λανθάνον μητρικό – ιδίως εάν μια μητέρα δελφινιού έχει χάσει το μωρό της και βρει ένα μωρό φάλαινας που έχει χάσει τη μητέρα του.

Ανεξάρτητα από το τι τους ενώνει, αυτές οι περιπτώσεις υιοθεσίας διαρκούν μόνο όσο το στάδιο του απογαλακτισμού, καθώς τα πρότυπα κυνηγιού φαλαινών και δελφινιών είναι τόσο διαφορετικά και σε αυτό το σημείο η υιοθετημένη φάλαινα ξεκινά να εξερευνεί μόνη τον κόσμο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -