Εκστρατεία για να μετατραπεί η κατοικία των αδερφών Μπροντέ σε πολιτιστικό κέντρο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μια ομάδα πολιτών ξεκίνησε εκστρατεία για να αγοράσει το σπίτι των αδελφών Μπροντέ.

Πρόκειται για λάτρεις των αδελφών Μπροντέ οι οποίοι έδωσαν αγώνα για να συγκεντρώσουν το ποσό των 350.000 δολαρίων, προκειμένου να αγοράσουν το πατρικό σπίτι των διάσημων συγγραφέων. Το σπίτι βρίσκεται στην οδό Market 72-74 στο Θόρντον στα περίχωρα του Μπράντφορντ και είναι το σημείο όπου μεταξύ Απριλίου 1816 και Ιανουαρίου 1820 γεννήθηκαν η Σάρλοτ, η Έμιλι και η Αν Μπροντέ μαζί με τον αδερφό τους Μπράνγουελ.

Το σπίτι των αδελφών Μπροντέ στην πορεία έγινε αργότερα κρεοπωλείο, μουσείο και καφέ με το όνομα Emily’s. Πλέον, είναι κενό και υπήρχε πρόθεση να πωληθεί σε ιδιώτη. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως προκάλεσε ανησυχίες, καθώς δεν θα υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης του κοινού. Έτσι, μία ομάδα πολιτών αποφάσισε να ξεκινήσει την εκστρατεία με τον τίτλο «Save the Brontë Birthplace» (Σώστε την κατοικία στην οποία γεννήθηκαν οι Μπροντέ). Η ίδια ομάδα μέσω της πλατφόρμας διαδικτυακών μικροχρηματοδοτήσεων Crowdfunder ανέφερε πως είναι μια ευκαιρία για εσάς να επενδύσετε και να «αποκτήσετε ένα κομμάτι» της ιστορικής κατοικίας των Μπροντέ.

Να σημειωθεί πως μαζί με επιχορήγηση 250.000 αγγλικών λιρών από τον οργανισμό Πολιτιστική Πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπράντφορντ 2025, συμφώνησαν στην αγορά του ακινήτου έναντι 300.000 αγγλικών λιρών. Στη συνέχεια, οι λάτρεις των αδελφών Μπροντέ τόνισαν ότι «έχουμε σημειώσει σημαντική και εκπληκτική πρόοδο κάνοντας το όραμά μας πραγματικότητα».

Τώρα οι διοργανωτές της εκστρατείας επιδιώκουν να συγκεντρωθεί το ποσό των 355.000 αγγλικών λιρών για να χρηματοδοτηθεί η πλήρης ανακαίνιση του κτιρίου και να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα, ώστε το σπίτι των αδερφών Μπροντέ να ανοίξει για το κοινό ως πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο το 2025, όταν το Μπράντφορντ θα είναι Πόλη Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -