Έλαιο δενδρολίβανου: Ποια τα οφέλη του για τα μαλλιά

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το δενδρολίβανο δεν είναι απλώς ένα βότανο που χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση στο φαγητό, καθώς μπορεί, επίσης, να προσφέρει μερικά σημαντικά οφέλη ομορφιάς.

«Το έλαιο δενδρολίβανου ή rosmarinus officinalis θεωρείται ότι έχει φαρμακευτικές και αρωματικές ιδιότητες», εξηγεί στο Good Housekeeping ο εκτελεστικός διευθυντής του Institute Beauty, Health & Sustainability Lab, Birnur Aral. «Συγκεκριμένα, έχει μελετηθεί για αγγειοδιαστολές, αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στην παραδοσιακή ιατρική αλλά και σε καλλυντικά προϊόντα».

Ποια είναι τα κύρια οφέλη του ελαίου δενδρολίβανου για τα μαλλιά

Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος

«Η τόνωση της ροής του αίματος φέρνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά στους θύλακες της τρίχας και έχει ως αποτέλεσμα πιο πυκνά και δυνατά μαλλιά», εξηγεί η Shab Reslan, τριχολόγος και ειδικός στα μαλλιά στη Νέα Υόρκη.

Βοηθά στη βελτίωση των συνθηκών του τριχωτού της κεφαλής

Συμπεριλαμβανομένου του πόνου και της συσσώρευσης που μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των μαλλιών, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.

Καταπολεμά την οξείδωση και τη γήρανση στους θύλακες των τριχών

Χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές του ικανότητες, λέει η Reslan, το έλαιο δενδρολίβανου βοηθά στην καταπολέμηση της οξείδωσης και της γήρανσης στους θύλακες των τριχών.

Τονώνει την ανάπτυξη των μαλλιών

«Μεγάλο μέρος της πεποίθησης για τα οφέλη της τριχόπτωσης του ελαίου δενδρολίβανου επικεντρώνεται σε μια μελέτη του 2015, η οποία έδειξε ότι το έλαιο δενδρολίβανου μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το 2% της μινοξιδίλης -ενός συστατικού που έχει εγκριθεί από τον FDA για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών», λέει ο Dhaval Bhanusali δερματολόγος και ιδρυτής της Hudson Dermatology & Laser Surgery στη Νέα Υόρκη.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το λάδι δενδρολίβανου για την ανάπτυξη των μαλλιών

Όσον αφορά τα έλαια ανάπτυξης μαλλιών, η μελέτη που αναφέρεται παραπάνω «δοκίμασε την κλινική αποτελεσματικότητα του ελαίου δενδρολίβανου στη θεραπεία της ανδρογενετικής αλωπεκίας (AGA) και συνέκρινε τα αποτελέσματά του με 2% μινοξιδίλη, το μόνο εγκεκριμένο από την FDA συστατικό για την ανάπτυξη των μαλλιών», εξηγεί ο Aral.

Η δοκιμή διήρκεσε έξι μήνες και οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν είτε έλαιο δενδρολίβανου είτε μινοξιδίλη για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. «Στο τέλος της περιόδου δοκιμής, οι ασθενείς είχαν παρόμοια αποτελέσματα μετά τη χρήση ελαίου δενδρολίβανου και 2% μινοξιδίλης, με το έλαιο δενδρολίβανου να είναι ελαφρώς λιγότερο ερεθιστικό», προσθέτει ο Δρ. Bhanusali.

Για ποιον τύπο μαλλιών είναι καλύτερο το λάδι δενδρολίβανου;

Το λάδι δενδρολίβανου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους μαλλιών. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα -και επομένως ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής- υπάρχει πάντα η πιθανότητα ερεθισμού, όπως συμβαίνει με κάθε βοτανικό λάδι. «Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με την αραίωση του ελαίου δενδρολίβανου με ένα έλαιο φορέα όπως το argan ή το jojoba», λέει ο Δρ. Bhanusali.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -